Nieuws

bnnenvaartcijfers_augustijn_volker
23 Feb, 2017

Binnenvaartcijfers staan online

Betrouwbaar en actueel cijfermateriaal is noodzakelijk voor onderzoek, voor discussie, voor inzicht en voor planning. Over de binnenvaart is die informatie voortaan beschikbaar... Lees meer.
5scot-navigator
22 Feb, 2017

Scot Navigator glijdt soepel Winschoterdiep in

Het casco van het nieuwe zee-rivierschip Scot Navigator gleed op 22 februari rond het middaguur vlekkeloos het water van het Winschoterdiep in. Onder... Lees meer.
radartoren-en-vuurtoren
22 Feb, 2017

Nieuwe radartoren Maasvlakte wordt 70 meter hoog

Aan de Prinses Maximaweg op de zeewering van Maasvlakte 2 laat het Havenbedrijf Rotterdam een nieuwe radartoren bouwen. De toren krijgt een hoogte... Lees meer.
Zeesluis Farmsum. (foto Beeldbank RWS)
21 Feb, 2017

Herstel sluisdeur Farmsum duurt zeker een week

Het herstel van sluis Farnsum gaat minimaal een week duren. Rijkswaterstaat is maandag 20 februari gestart met het vervangen van de kapotte scharnier... Lees meer.
(foto Roelof Huls)
21 Feb, 2017

Meppelerdiepbrug ligt op z’n plek

De Meppelerdiepbrug ligt op zijn definitieve plek. In het weekend van 18 tot 20 februari is de brug bij de Meppelerdiepsluis in Zwartsluis... Lees meer.
kaarsje
20 Feb, 2017

Binnenvaartsoos ontvangt creatieve zorggroep

De Binnenvaartsoos in Zwijndrecht  ontvangt op dinsdag 7 maart zorggroep 's Heeren Loo uit Druten. Deze gehandicapten mensen maken en verkopen mooie voorwerpen,... Lees meer.
pamflet-md6_5821
20 Feb, 2017

ASV presenteert ‘de vaarweg als uitweg’

Om de binnenvaart in beeld te brengen bij de politiek, heeft de ASV een pamflet geschreven: De vaarweg als uitweg. Daarin geeft de... Lees meer.
20 Feb, 2017

Personeel zeesleper onderbetaald

Na herhaalde meldingen van de nautische vakbond Nautilus International is de Inspectie SZW een  onderzoek gestart naar misstanden bij een zeesleepbedrijf dat actief... Lees meer.
Meppelerdiepbrug
17 Feb, 2017

Meppelerdiep week lang gestremd

Rijkswaterstaat verplaatst samen met aannemer Combinatie Strukton Reef de ophaalbrug in de N331 bij de Meppelerdiepsluis naar zijn definitieve locatie. Vanwege de werkzaamheden... Lees meer.
10mi-damen-mc_1
17 Feb, 2017

Website over straalbuizen

Damen Marine Components lanceerde onlangs www.straalbuizen.nl. Daarop laat de specialist uit Hardinxveld-Giessendam zien wat er op dit gebied (letterlijk) te koop is. Damen... Lees meer.
16 Feb, 2017

Derde spoor Betuwelijn later klaar

Duitsland loopt vertraging op bij de aanleg van het derde spoor van de Betuwelijn. Staatssecretaris Sharon Dijksma van IenM heeft de Tweede Kamer... Lees meer.
vaarwegen-md5_4547
16 Feb, 2017

Nieuwe methode voor herontwikkelen waardevolle vaarwegen

Hoe kunnen vaarwegbeheerders bij de herontwikkeling van waterwegen alle belangen goed laten meewegen en zo een maximale maatschappelijke waarde creëren? Dat onderzocht Arjan... Lees meer.
Pagina 1 van 51312345...Oudste »