Nieuws

21 apr, 2018

Dineren voor het goede doel

Op maandag 23 april vindt bij Bistro Michel in Zwijndrecht een gezellige en gedenkwaardige avond plaats: er wordt een 3-gangendiner geserveerd om geld... Lees meer.
21 apr, 2018

Mast kapot door brug

Bij Vreeland aan de Vecht is vrijdagmiddag 20 april een tweemastklipper vast komen te zitten aan de val van de geopende brug over... Lees meer.
20 apr, 2018

Nieuw Donau-eiland houdt vaargeul op diepte

Ten oosten van Wenen, bij Donau-km 1896, is een nieuw eiland aangelegd met grind uit de ondiepten ‘Rote Werd’ en ‘Regelsbrunn’. In totaal... Lees meer.
20 apr, 2018

Ondanks groei containers daalde Rotterdamse overslag

In de Rotterdamse haven is in het eerste kwartaal van 2018 1,2 procent minder lading overgeslagen dan in dezelfde periode vorig jaar. In... Lees meer.
20 apr, 2018

WOII-bom in Julianakanaal

Bij de aanleg van het Passeervak-Zuid in het Julianakanaal is donderdag 19 april een zware bom uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. Hij ligt... Lees meer.
18 apr, 2018

Nieuwe wachtplaatsen bij Beatrixsluis

Op 18 april leverde Sas van Vreeswijk het eerste deel van het verbrede Lekkanaal op. Motorkraanschip Progress verwijderde de laatste boeien met zijn... Lees meer.
18 apr, 2018

Verwarring en ergernis over ‘Declaration’

Het persbericht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat over de Declaration of Nijmegen heeft ergernis gewekt in de binnenvaart. Tijdens de conferentie... Lees meer.
17 apr, 2018

Kraan op scheepswerf stort in

Op een werf aan de Schaardijk in Krimpen aan den IJssel is dinsdagochtend 17 april een kraan ingestort. Dat gebeurde toen een brugdeel... Lees meer.
17 apr, 2018

Nu dagelijkse afvaart naar Doesburg

Container Terminal Doesburg (CTD) zet voortaan een tweede schip in en realiseert zodoende een dagelijkse afvaart naar Rotterdam. Dit heeft te maken met... Lees meer.
17 apr, 2018

Misleiding: “‘De binnenvaart’ is akkoord over uitstoot” [OPINIE]

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat laat in een persbericht weten dat ‘de binnenvaart’ een akkoord gesloten heeft met minister Van Nieuwenhuizen over... Lees meer.
16 apr, 2018

INEOS en Imperial bestellen vier butaangastankers

Chemiebedrijf INEOS en Imperial Logistics hebben vier butaangastankers besteld bij Nederlandse werven. De VEKA Group in Werkendam bouwt twee schepen van 110 bij... Lees meer.
16 apr, 2018

Video geeft uitleg over Port-Liner

Met volledig elektrische aandrijving dankzij uitwisselbare batterijcontainers (Powerboxen) geldt Port-Liner als een revolutie in vervoer over water. Er is in binnen- en buitenland veel... Lees meer.
Pagina 1 van 57612345...Oudste »