Nieuws

21 aug, 2017

“Benut Rijn als alternatief voor geblokkeerd spoor”

De Rhine Alpine-spoorcorridor ligt plat door een bodemverzakking bij Rastatt in het Rijndal. Vorige week riepen Havenbedrijf Rotterdam en brancheorganisaties KNV Spoorgoederenvervoer en... Lees meer.
18 aug, 2017

18 uur non-stop varen

De Seahorse 12M LR is ontworpen voor zware omstandigheden, om de wereldzeeën te ontdekken. Robuust, degelijk, supersnel en toch comfortabel voor de passagiers.... Lees meer.
18 aug, 2017

Amsterdam heeft 4e overdekte terminal

In Amsterdam heeft VCK Group heeft aan de Suezhaven de vierde overdekte goederenterminal in gebruik genomen. De bouw van All Weather Terminal 4 kostte... Lees meer.
17 aug, 2017

Leuvehaven ondergaat transformatie

Komend weekend beleeft het Maritiem Museum Rotterdam een Containerweekend. Voor die gelegenheid wordt de Leuvehaven gevuld met een koppelverband van de Danser Group.... Lees meer.
16 aug, 2017

EOC maandelijks in Antwerpen

EOC scheepsverzekeringen, met vestigingen in Meppel en Zwijndrecht, is sinds een paar maanden regelmatig te vinden in de haven van Antwerpen. In een... Lees meer.
16 aug, 2017

Opvarenden aangevaren jacht met schrik vrij

Soms loopt het goed af, zoals bij dit jacht dat werd aangevaren door een binnenschip op de Oude Maas ter hoogte van Duivelseiland... Lees meer.
15 aug, 2017

Binnenvaart ontmoetingsdag

CBOB Drijfhout en Pastoraat Binnenschepen presenteren door de derde keer een Binnenvaart Ontmoetingsdag, die wordt gehouden op  9 september in vakantiepark De Heigraaf.... Lees meer.
15 aug, 2017

Watertaxi tussen Krefeld en Duisburg

Door de stremming van de A40-brug in Duisburg is ook het containervervoer tussen de terminals in Krefeld en Duisburg in de problemen gekomen.... Lees meer.
14 aug, 2017

Nieuwe fase 3e kolk Prinses Beatrixsluis

De duwboot Maasstroom 9 was maandag 14 augustus met kraanponton Dongeoord het eerste schip achter de damwand voor de nieuwe invaart van de... Lees meer.
14 aug, 2017

Vastgelopen containerschip vlotgetrokken

De CSCL Jupiter van China Shipping Line is gisteravond (maandag 14 augustus) om 9 uur bij hoog tij vlotgetrokken, zodat de toegang tot de... Lees meer.
13 aug, 2017

Hypermodern LNG-bunkerschip voor Shell

Het hypermoderne bunkerschip Cardissa van Shell Western LNG Trading Rotterdam kwam vrijdag aan in Rotterdam. Dit zeewaardige schip stelt Shell in staat om... Lees meer.
11 aug, 2017

“Stadsvaart-project vervijfvoudigt binnenvaartvolume”

De realisatie van het project Stadsvaart in Brugge levert netto 24 miljoen euro op. Dat blijkt uit de onlangs afgeronde kosten-batenanalyse. Door Stadsvaart... Lees meer.
Pagina 1 van 53512345...Oudste »