Nieuws

24 mei, 2017

Scheepvaartroutes Noordzee aangepast om windparken

In de nacht van 31 mei op 1 juni veranderen de scheepvaartroutes ten zuiden van Rotterdam en voor de kust van Zeeland en... Lees meer.
24 mei, 2017

De legende van Kapitein Robs Vrijheid herleeft

De Vrijheid van stripheld Kapitein Rob is groots aangepakt; na een renovatie van anderhalf jaar is het zeilschip weer als nieuw. De Vrijheid... Lees meer.
23 mei, 2017

Elbe wordt testomgeving voor binnenvaartinnovaties

De binnenvaart op de Elbe moet gedigitaliseerd worden om concurrentieel te blijven. Dat hebben de Duitse deelstaten Hamburg, Brandenburg en Sachsen-Anhalt afgesproken tijdens... Lees meer.
22 mei, 2017

Tien jaar zonder gasolie

Wind is gratis, waarom zou je vracht niet met zeilschepen vervoeren over zee? Dat was tien jaar geleden de gedachte van Arjen van... Lees meer.
22 mei, 2017

Drukte op Dag van de Bouw

Ruim 1.300 mensen bezochten op de Dag van de Bouw (zaterdag 20 mei) het bouwterrein bij de Prinses Beatrixsluis in Nieuwegein. De stevige... Lees meer.
20 mei, 2017

Binnenvaart Vlaanderen op weg naar topjaar

Het goederenvervoer op de Vlaamse vaarwegen is in de eerste vier maanden van het jaar gestegen met ruim 7 procent ten opzichte van... Lees meer.
19 mei, 2017

Eerste levering voor SKY One

Voor het stadsontwikkelingsproject SKY One in Leuven worden alle bouwmaterialen aangevoerd via het water. SKY One is een duurzaam bouwproject, waardoor ontwikkelaar Dyls... Lees meer.
18 mei, 2017

Eerste finalisten Rotterdams Havenevenement bekend

Op donderdag 8 juni vindt de vierde editie van het Rotterdams Havenevenement plaats. Tijdens dit feestelijke event worden twee titels en drie prijzen... Lees meer.
18 mei, 2017

RPIS nu van Bazel tot Straatsburg

In 2015 lanceerden drie havens aan de Bovenrijn tijdens de beurs transport & logistics in München  het RheinPorts Information System (RPIS). Dit digitale... Lees meer.
17 mei, 2017

Ivoz-Ramet weer in bedrijf [UPDATE]

Sinds donderdagochtend 18 mei is de kleine sluis van Ivoz-Ramet weer in bedrijf. Op dat moment was het aantal wachtende schepen al opgelopen... Lees meer.
17 mei, 2017

Eerste schroef uit 3D-printer met klassekeur

Een consortium bij RAMLAB (Rotterdam Additive Manufacturing Lab) werkt aan de eerste scheepsschroef uit een 3D-printer die met klassekeur geleverd wordt: de WAAMpeller.... Lees meer.
17 mei, 2017

Minister bezoekt schoolschip RHEIN

De Duitse minister van Onderwijs Johanna Wanka (CDU) heeft het opleidingsschip RHEIN en het beroepscollege voor de binnenvaart in Duisburg bezocht. Ze sprak... Lees meer.
Pagina 1 van 52512345...Oudste »