Nieuws

18 aug, 2018

In België is systeemvaart voortaan ploegenarbeid

De Belgische regering Michel heeft besloten om de systeemvaart als ploegenarbeid te erkennen. Dit was voorgesteld door het Fonds voor de Rijn- en... Lees meer.
17 aug, 2018

Schone energie-excursies bij Wereldhavendagen

Maandag start om 12 uur de kaartverkoop voor de excursies van de 41e editie van de Wereldhavendagen die op 7, 8 en 9... Lees meer.
16 aug, 2018

Europese Vereniging van Binnenschippers: Er moet iets veranderen!”

De Europese Vereniging van Binnenschippers heeft de schippers die de vereniging volgen op Facebook opgeroepen met hoornsignalen ter hoogte van Zollhafen Mainz hun... Lees meer.
16 aug, 2018

Afsluiting brug Sluiskil geeft ook hinder voor scheepvaart

In het weekend van 25-27 augustus wordt onderhoud gepleegd aan de draaibrug Sluiskil. De brug krijgt een nieuw wegdek. De werkzaamheden veroorzaken hinder... Lees meer.
16 aug, 2018

‘Binnenvaartambassadeur’ Arie Verberk overleden

‘Binnenvaartambassadeur’ Arie Verberk is op 75-jarige leeftijd overleden. De bedrijfseconoom Verberk was hoogleraar informatievoorziening aan de Universiteit van Amsterdam en van 2002 tot... Lees meer.
15 aug, 2018

Sluis Deventer blijft dicht

De sluizen in Deventer blijven voorlopig dicht, waarmee de haven is afgesloten voor scheepvaartverkeer en vijf binnenschepen opgesloten zijn in de haven. Volgens... Lees meer.
15 aug, 2018

Sluis Eefde woensdagavond weer open voor schuttingen

update! Sluis Eefde – de toegang tot het Twentekanaal vanuit de IJssel – was sinds gisteren (dinsdag 14 augustus) gestremd, maar wordt woensdagavond... Lees meer.
15 aug, 2018

Reddingsbrigade demonstreert nieuwe boot bij Rescue Vlissingen

Reddingsbrigade Nederland demonstreert vandaag (15 augustus) bij de Rescue Vlissingen de nieuwe ‘rigid inflatable boat’ RNR 490. De Rescue Vlissingen is het grootste... Lees meer.
14 aug, 2018

Inhijsen van sluisdeuren als publieksattractie

De derde kolk van de Prinses Beatrixsluis in Niewegein krijgt volgende week de eerste sluisdeuren. Deze kolossale deuren zijn gebouwd in China en... Lees meer.
13 aug, 2018

Toch geen spoedige afschaffing van Duitse vaartrechten?

Het Duitse kabinet heeft het begrotingsontwerp 2019 aangenomen, maar daarin wordt met geen woord gerept over het afschaffen van de vaartrechten. De SPD-politici... Lees meer.
13 aug, 2018

Blauwe stroom voor Weense containerterminal

Containerterminal WienCont, een dochter van het Havenbedrijf Wenen, draait sinds begin augustus volledig op duurzame stroom uit waterkracht. Op die manier wordt 160... Lees meer.
12 aug, 2018

Opknapbeurt voor ligplaatsen langs Rijn en Weser

In Bingen is de modernisering van ligplaatsen begonnen. Het gaat om de ligplaatsen in de Schutzhafen en langs de oever in het havenpark,... Lees meer.
Pagina 1 van 59312345...Oudste »