Nieuws

22 okt, 2017

Detacheerder TOS neemt MHR over van STC-Group

TOS, de internationale leverancier van nautisch en technisch personeel, heeft alle aandelen van Maritime Human Resources overgenomen. MHR gaat verder onder de naam... Lees meer.
22 okt, 2017

Meppelerdiepsluis is klaar voor opening

Woensdag 25 oktober wordt de vernieuwde Meppelerdiepsluis officieel geopend. Het kunstwerk in Zwartsluis beschermt tegen hoogwater en voorkomt scheepvaartstremmingen vanwege te hoge of... Lees meer.
20 okt, 2017

Noord-Holland investeert in recreatieve vaarverbindingen

De provincie Noord-Holland trekt ruim 2 miljoen euro uit voor het verbeteren van een aantal recreatieve vaarverbindingen. Verschillende bruggen en sluizen worden aangepakt.... Lees meer.
20 okt, 2017

Containeroverslag blijft groeien in Rotterdam

In Rotterdam blijft de overslag van containers groeien. In de eerste negen maanden van dit jaar steeg het aantal TEU’s 10,2 miljoen in... Lees meer.
18 okt, 2017

Nieuwe ligplaatsen Calandkanaal

De nieuwe ligplaatsen in het Calandkanaal zijn bijna klaar. Tussen de Scheurhaven en de Maeslantkering zijn er zeven gekomen. Dat zijn er twee... Lees meer.
18 okt, 2017

Plannen voor LNG-bunkerstation op Duivelseiland

Havenbedrijf Rotterdam wil een nieuw bunkerstation specifiek voor LNG en andere schonere brandstoffen. Dat zou moeten komen op het Duivelseiland in Dordrecht. Havenbedrijf... Lees meer.
17 okt, 2017

Schip vast onder brug Noordhorn [update]

Naar nu blijkt is het schip niet tegen de brug gevaren, maar is de brug tijdens een opening te vroeg gesloten. Daarbij kwam... Lees meer.
17 okt, 2017

Boeiend boek over scheepswerf De Biesbosch

Een eeuw geleden werd machinefabriek De Biesbosch in Dordrecht opgericht. Aanleiding voor Vereniging De Binnenvaart om een boek uit te geven: In 100... Lees meer.
16 okt, 2017

Meppel verbetert bediening bruggen

De bruggen in Meppel krijgen nieuwe afstandsbediening. Afgelopen week zijn de voorbereidingen daarvoor gestart. Bij de bedieningspost wordt bekabeling aangelegd en op de... Lees meer.
15 okt, 2017

Tanker vaart tegen afgemeerd riviercruiseschip

Een binnenvaarttanker is zondagochtend 15 oktober in Amsterdam tegen een riviercruiseschip aan  gevaren dat lag aangemeerd aan de Sumatrakade. Dat meldt de lokale... Lees meer.
15 okt, 2017

Zeemanskerken vieren 500 jaar Luther

Zondag 29 oktober is er een bijzondere dienst in de Lutherse Andreaskerk in Rotterdam. Samen met de Deense, Duitse, Finse, Noorse en Zweedse... Lees meer.
13 okt, 2017

Feest van herkenning tijdens reünie De Singel

De Singel bestaat 70 jaar. Dat vierde het Dordtse schippersinternaat zaterdag 7 oktober met een reünie voor alle oud-bewoners, hun ouders en oud-medewerkers... Lees meer.
Pagina 1 van 54512345...Oudste »