Nieuw in de vaart

Nieuwe schepen. Hun eigenaren, de mensen en innovaties aan boord en de bouwers.

RT Raven: ’s werelds grootste Rotortug

Op de Albwardy Damen-werf in Sharjah, Verenigde Arabische Emiraten, is de Rotortug RT Raven gebouwd. De sleper is eigendom van KT Maritime Service... Lees meer.

nickoVision: toonbeeld van continue vernieuwing

Vernoemd overeenkomstig de ‘visie’ van Nicko, is deze nickoVision op de tekentafel bij Scylla ontstaan, volgroeid op de Shipyards Vahali in Zazavica Servië,... Lees meer.

Luyt Groep bouwt weer nieuwe kotters in Den Oever

In een tijd van een almaar krimpende vissersvloot is het opmerkelijk vast te stellen dat er in Den Oever twee nieuwe garnalenkotters zijn... Lees meer.

Vierde samenwerking op rij tussen VEKA Shipbuilding en Marbia Shipping

VEKA Shipbuilding en de Belgische onderneming Marbia Shipping hebben een jarenlange samenwerking. In 2005 werd de op de Werkendamse werf afgebouwde tanker Almeria... Lees meer.

Josip en Slaven Smok gaan dubbelwandig met nieuwe Minor 2

Al ruim 25 jaar voer de Kroatische kapitein-eigenaar Josip Smok op zijn 80 meter lange tanker Minor. En dat had wat hem betreft... Lees meer.

Klein maar fijn op LNG

Van Oord gaf in maart 2017 aan Neptune opdracht voor de bouw van het eerste LNG-aangedreven kraanschip: de Werkendam. Het is een pilot,... Lees meer.

Nieuwe Jaegers-tanker, vertrouwde naam

De opzet van Gunther Jaegers was een waardige vervanger te realiseren voor het oude mts Edgar Jaegers. Het schip droeg namelijk de naam... Lees meer.

Zes helden voor de Kaspische Zee

Shipyard De Hoop is momenteel bezig met de afronding van een order van zes sleep-/duwboten die de werf uit Lobith heeft gebouwd voor... Lees meer.

Theodela-L uit de wieg van Breko en De Jonge

De ‘L’ staat voor Laetetia. Zij is een 15-jarige, mooie slimme dame die gevraagd is om de Theodela-L van de Firma Bateau Bleu... Lees meer.

Amadeus Queen: speciale uitvoering met innovatief ontwerp

De entree van de Amadeus Queen is compleet anders dan die van andere riviercruiseschepen – inclusief de Amadeus-schepen die De Hoop Shipyard eerder... Lees meer.

Mps AmaLea flirt met de lente

Arnhem, 21 maart: lente! De haven is leeg, de kade vol Rhinecruisers. Een verfvlot kan er nauwelijks tussen om boeg en spiegel nog... Lees meer.

Na Pasen feestelijke overdracht van tanker Barones

Bij Dolderman in Dordrecht wordt momenteel de laatste hand gelegd aan de afbouw van de Barones, een zusterschip van de in 2014 opgeleverde... Lees meer.
Pagina 1 van 7512345...Oudste »