Nieuw in de vaart

Nieuwe schepen. Hun eigenaren, de mensen en innovaties aan boord en de bouwers.

Scheepswerf Peter Tinnemans levert Maasveer Baarlo-Steyl op

De tweede veerpont uit een serie van vier, Baarlo-Steyl genaamd, werd gebouwd door Scheepswerf en Handelsmaatschappij Tinnemans uit Maasbracht. Het schip is onlangs... Lees meer.

Alena I is sfeervol cruiseschip met moderne en eigentijds uitstraling

Met de Alena I verschijnt in maart weer een fraai nieuw cruiseschip op de Duitse vaarwegen. De sfeervol ingerichte Alena I is eigendom... Lees meer.

Dubbele primeur voor Multratug 32

Met de Multratug 32 heeft sleep- en bergingsbedrijf Multraship de eerste van twee vernieuwende slepers in gebruik genomen. De zogeheten Carrousel Rave Tugs... Lees meer.

Naam Erik Walther is eerbetoon aan oprichter

In 1834 opende Erik Walther (1912-2003) op 22-jarige leeftijd zijn eerste tankstation, in zijn geboorteplaats Gera. Twee jaar later startte hij een handel... Lees meer.

Mts Targa: 110 meter vakwerk

Wanneer hoogtij en overvloed van de rivier over de kade van de Dordtse Kalkhaven kabbelen, laat de Targa zich beklimmen als een zeeschip.... Lees meer.

Eerste Vlaamse Sunrisetanker is allesbehalve standaard

De eerste Sunrisetanker die onder Belgische vlag gaat varen is de Alexia van Edmond van den Abbeele. Hoewel de Sunrise-serie in principe grotendeels... Lees meer.

Innovatieve restwarmte-terugwininstallatie aan boord van koppelverband Panerai

Op locaties die zo’n 40 kilometer van elkaar liggen een koppelverband afbouwen op zo’n manier dat beide schepen één geheel vormen, vereist goed... Lees meer.

Griffioen: 110 meter passie voor varen

“Varen is mijn passie”, vertelt Dick Griffioen. Na meer dan een kwart eeuw varen voor anderen – in loondienst en als ZZP’er –... Lees meer.

Experimenteren op de Experimenta

Zaterdag 9 december vertrok de Experimenta vanaf scheepswerf Tinnemans Floating Solutions in Maasbracht naar zijn thuisbasis in het Duitse Heilbronn. De tanker, die... Lees meer.

Tanker Tripolis is klaar voor de start

Met de Tripolis brengen Benjamin Hoeykens en zijn vrouw Sarah Pius diversiteit aan in hun bedrijfsactiviteiten en gaan ze aan de slag in... Lees meer.

Twee nieuwe gastankers voor Imperial Gas Barging

Imperial Gas Barging heeft twee nieuwe gastankers: de Imperial Gas 92 en de Imperial Gas 93. De gespecialiseerde Duitse rederij zet ze in... Lees meer.

Sunrisetanker Chantal heeft een tweelingzusje: Chantal II

Het is alweer drieënhalf jaar geleden dat Robin Faasse eigenaar werd van de eerste 110-meter Sunrisetanker Chantal. En van die investering heeft hij... Lees meer.
Pagina 1 van 7412345...Oudste »