Nieuw in de vaart

Nieuwe schepen. Hun eigenaren, de mensen en innovaties aan boord en de bouwers.

Weer twee indrukwekkende schepen voor Emerald Waterways

Emerald Waterways is vaste klant bij Den Breejen Shipyards. De Amerikaanse specialist in rivier­cruises weet dat uit Hardinxveld-Giessendam riviercruise­schepen komen die kunnen tippen... Lees meer.

Voe Vanguard in de voorhoede voor hernieuwbare energie

Met de Voe Vanguard introduceert Damen een nieuw type werkboot: de Engelse aanduiding is Renewables Service Vessel (RSV) 3315. Zoals die naam aangeeft,... Lees meer.

Scot Navigator zal geen rivier bevaren

De twaalf sea-riverliners die GS Yard in het Groningse Waterhuizen bouwde in opdracht van rederij Wijnne Barends in Delfzijl hebben er een zusje... Lees meer.

Bevenrode: meer lading dankzij nieuw achterschip

Vorige week is de Bevenrode vertrokken bij De Gerlien van Tiem. De type N-gesloten tanker van Fluvia Tankrode is door de werf in... Lees meer.

Excellence Pearl: varend, knus grand hotel

Waar schaalvergroting tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld lijkt, is het nieuwste schip van Swiss Excellence River Cruise slechts 82 meter lang.... Lees meer.

CCM3 laat met nieuwe Matthinge zien wat het in huis heeft

CCM3 is een nieuwe speler in de afbouw van schepen. Directeur Ceylan Düzdüsen en zijn collega’s timmeren hard aan de weg. Zoals ze... Lees meer.

De Mistral van het Moezeldal

“De kop is er af”, antwoorden Ronny en Annie Ryckebusch-Roovers op de vraag hoe de Mistral functioneert. “We hebben reeds ‘geoefend’ op ‘t... Lees meer.

MS Hanse ist Oberklasse aus Haren

Mit dem neuen MS Hanse erfüllt sich der deutsche Binnenschifffahrtsunternehmer Henning Jahn einen Lebenstraum. Das in Haren an der Ems fertig gebaute Schiff... Lees meer.

Dorestad: eerste Sunrisetanker met duwsteven

Het nieuwe motortankschip Dorestad heeft een primeur: het is de eerste Sunrisetanker van de Groninger werf GS Yard met een duwsteven. Eigenaar Ed... Lees meer.

Ms Noordzee is nieuwe vlaggenschip Hakkers

Hakkers heeft een nieuw schip: ms Noordzee kan ingezet worden voor hei-, hijs- en baggerwerken. In en op het multifunctionele vaartuig heeft de... Lees meer.

De Lingestroom heeft het!

Om met een Damen Shoalbuster 62 ton bollard pull ‘aan te tikken’ bij 2,90 meter diepgang, moet je de breedte in. Je hebt... Lees meer.

Royal Bodewes bouwt Arklow Vanguard

Scheepswerf Royal Bodewes in Hoogezand bouwde voor rederij Arklow Shipping de minibulker Arklow Vanguard. Op dinsdag 2 mei vond vanaf de Eemshaven de... Lees meer.
Pagina 1 van 7012345...Oudste »