Nieuw in de vaart

Nieuwe schepen. Hun eigenaren, de mensen en innovaties aan boord en de bouwers.

Sfeervol reizen en dineren op fraaie Asara

Eind maart begint de Asara van Rijfers River Cruises BV aan haar eerste reis. Het passagiersschip wordt bemand door Rivertech, dat steeds op... Lees meer.

Damen levert veelzijdige blusboot Jan van der Heyde IV

De Jan van der Heyde IV is de nieuwe blusboot van brandweer Amsterdam Amstelland. Hij werd in december geleverd door Damen Shipyards Gorinchem.... Lees meer.

Gitte bevestigt goede samenwerking TeamCo en Jaegers

Wie op dit moment het ruim 20.000 vierkante meter grote terrein van TeamCo Shipyard aan de Bakkersdam in Heusden oprijdt, krijgt een uitstekend... Lees meer.

Thalassini zeer geschikt voor pompen van nat zand

Stefan Maes en Tom Vanherck hebben voor de tweede keer gezamenlijk geïnvesteerd in een nieuwbouwschip. De Thalas­sini is sinds deze maand in de... Lees meer.

Royal Bodewes bouwt zelflossende cement carrier Furuvik

In opdracht van Eureka Shipping uit het Noorse Oslo ontwikkelde en bouwde Royal Bodewes in Hoogezand de 5.700 DWAT cement carrier Furuvik. Vanwege... Lees meer.

Milieuvriendelijk schip voor Bek & Verburg

Hoewel Bek & Verburg al meer dan veertig jaar bestaat, vernieuwt het afvalinzamelingsbedrijf steeds opnieuw. Met een steeds maar uitbreidende vloot is niet... Lees meer.

Ook de Emily Brontë is weer net wat beter dan alle voorgangers

Vrijdag 17 februari is een feestelijke dag voor iedereen die betrokken was bij de bouw van de Emily Brontë, het jongste schip van... Lees meer.

Christoph Burmester breidt dubbelwandige vloot uit met nieuwe Sunrisetanker

Met de ingebruikname van de gloednieuwe Sunrisetanker Lotti Burmester breidt de Luxemburgse rederij Christoph Burmester de dubbelwandige tankervloot verder uit. Van de twaalf... Lees meer.

Vierde Eco Trader voor Arklow

Een compacte, basic, tijdloze en zeer werkbare bulkcarrier binnen de grenzen van 3.000 ton en een lengte van 90 meter. Dat is de... Lees meer.

Esnaad-schepen bevestigen reputatie Shipyard De Hoop

Vlak voor Kerst vertrok de Esnaad 229 naar Abu Dhabi. Half januari legde de Esnaad 230 met succes de sea trials af. Het... Lees meer.

Welkom RP Antwerpen, en behouden vaart

De tekenaar van Rensen-Driessen Shipbuilding weet na levering van de RP Rotterdam, RP Amsterdam, RP Rheinfelden, RP Basel en nu RP Antwerpen wel... Lees meer.

“De markt verbetert, maar verwacht geen mirakels”

Vorige week woensdag maakte het bij TeamCo afgebouwde mts Louisa van Reederei Jaegers een geslaagde proefvaart. Het schip draagt de naam van de... Lees meer.
Pagina 1 van 6712345...Oudste »