Nieuw in de vaart

Nieuwe schepen. Hun eigenaren, de mensen en innovaties aan boord en de bouwers.

IJveer 61 in gebruik genomen 

De IJveer 61 heeft, net als de IJveer 60, een lengte van 33,60 meter en is daarmee 5 meter langer dan de bestaande... Lees meer.

“Ms Houtland is wellicht ons laatste schip en onze eerste nieuwbouw”

Na een geslaagde proefvaart op 29 maart is het ms Houtland van familie Albrecht-Van de Meirssche bezig aan de eerste reizen. Martin Albrecht... Lees meer.

“Bouwen Goulphar was intensieve en mooie opdracht”

In slechts vijftien maanden tijd heeft Thecla Bodewes Shipyards in samenwerking met diverse maritieme bedrijven het roll on-roll off schip Goulphar opgeleverd. Daarbij... Lees meer.

AmaKristina: 135 meter vakantie

Het is september 2015 als het casco bij Vahali Shipyards in Servië van de helling rolt. Reeds gedeeltelijk geïnstalleerd wordt de cruiser naar... Lees meer.

Duwboot Narwal afgebouwd bij De Gerlien van Tiem

Medio juli 2016 werd de voor de Belgische families Coupé en ’t Kindt gebouwde duwboot Cygnus door scheepswerf Shipcon in Dodewaard opgeleverd. Een... Lees meer.

De Gerlien van Tiem bouwt S.S. Joie de Vivre

Na de eerdere bouw van de dieselelektrische superships Catherine en Maria Theresa heeft De Gerlien van Tiem eind maart in Parijs de S.S.... Lees meer.

Mai-W gaat Duitse kanalen op

Voor de Vlaamse kapitein-eigenaar Thierry van Steen bouwde GS Yard in Waterhuizen de Sunrisetanker Mai-W. Het 84,83 meter lange en 9,58 meter brede... Lees meer.

Mainfranken past in succesvolle Maxcube-serie

De Mainfranken past in de indrukwekkende serie tankers van het Maxcube-ontwerp. VEKA heeft er sinds 2002 maar liefst bijna tachtig van gebouwd. Dat... Lees meer.

Panda uit de wieg van Damen Hardinxveld

Als we bellen voor een interview met Jack Doodewaard staat hij aan de ‘pin’ van de Shoalbuster Bomme om bij een outfall pipe-project... Lees meer.

Sandoyne Lass: ideale eigenschappen

De Sandoyne Lass is een 1507 Utility Vessel voor viskwekerijen in Schotland. Het is een werkschip met een hoog laadvermogen en een groot... Lees meer.

Sfeervol reizen en dineren op fraaie Asara

Eind maart begint de Asara van Rijfers River Cruises BV aan haar eerste reis. Het passagiersschip wordt bemand door Rivertech, dat steeds op... Lees meer.

Damen levert veelzijdige blusboot Jan van der Heyde IV

De Jan van der Heyde IV is de nieuwe blusboot van brandweer Amsterdam Amstelland. Hij werd in december geleverd door Damen Shipyards Gorinchem.... Lees meer.
Pagina 1 van 6812345...Oudste »