Nieuw in de vaart

Nieuwe schepen. Hun eigenaren, de mensen en innovaties aan boord en de bouwers.

Leidende innovatie op mts Wagner

Techniek uit 2011 blijkt nog steeds leidend qua innovatie, milieu en brandstofbesparing. Het mts Wagner werd 21 septem­ber in gebruik genomen door General... Lees meer.

Flitsende proefvaart voor Dettmer Tank 126

Een snelle korte proefvaart op het Hollands Diep… De Dettmer Tank 126 rolde er vlekkeloos doorheen. Terug bij de Volkeraksluis werd dan ook... Lees meer.

Mts Aqua Mosa is onderscheidend in slops

Voor de kleine en op leeftijd gekomen Aqua Mosa is de decennialange slopsinname voorbij. Via de sloophamer wordt ze gerecycled. Haar opvolger realiseerde... Lees meer.

Mts Nina: nieuw ontwerp met optimaal draagvermogen

Op vrijdag 15 september is de Nina gedoopt. Van die taak kweet naamgeefster Nina Damen zich met verve. Zij is de dochter van... Lees meer.

“Sunrisetanker Janina-R is een geldmaker”

Al heel lang had hij nieuwbouwplannen. Het wachten was op het juiste moment en een mooie kans. Die combinatie deed zich begin dit... Lees meer.

Ms Nautictrans: Een schip zo goed als de bemanning

Onderweg naar Breko om Jan Korevaar en Peter Kazen te interviewen over de door Breko afgebouwde nieuwe Nautictrans van Sven Oomens, realiseren we... Lees meer.

Lisa Reich maakt dubbelwandige vloot compleet

De vijf schepen omvattende tankervloot van Reich Schifffahrtsbetriebe uit het Noord-Duitse Lauenburg telde tot voor kort nog één enkelwandig motortankschip. Deze chartertanker Nautic... Lees meer.

Kraanschip Prins 6 heeft een groen karakter

Als je kijkt naar functionaliteit, uitvoering en uitstraling van de Prins 6, is het tussen de dertig werkschepen van Van den Herik ook... Lees meer.

Scylla met Oscar Wilde opnieuw op literaire toer

Bij de Zwitserse cruiserederij Scylla AG bepaalt de touroperator die een chartercontract voor meerdere jaren afsluit de naam van de schepen die hij... Lees meer.

TeamCo bundelt expertise bij afbouw ms Invado

TeamCo Shipyard heeft sinds de start in 2005 ruim tachtig schepen afgebouwd, van luxe passagiersschepen, gas- en chemicaliëntankers tot en met estuaire schepen... Lees meer.

Primeur voor Coralius: LNG-carrier én bunkerschip

Met de dubbelfunctie LNG-carrier en LNG-bunkerschip heeft de Coralius een primeur. De uitrusting voor zowel transport van vloeibaar gas tussen walloca­ties (terminals en... Lees meer.

Bonjovi: zuiniger met meer lading

Onverstoord wordt schipper Andries Kluin doorlopend op zijn vingers gekeken en beantwoordt hij ieders vragen. Tijdens de proefvaart is het een drukte van... Lees meer.
Pagina 1 van 7112345...Oudste »