Nieuw in de vaart

Nieuwe schepen. Hun eigenaren, de mensen en innovaties aan boord en de bouwers.

Ms Noordzee is nieuwe vlaggenschip Hakkers

Hakkers heeft een nieuw schip: ms Noordzee kan ingezet worden voor hei-, hijs- en baggerwerken. In en op het multifunctionele vaartuig heeft de... Lees meer.

De Lingestroom heeft het!

Om met een Damen Shoalbuster 62 ton bollard pull ‘aan te tikken’ bij 2,90 meter diepgang, moet je de breedte in. Je hebt... Lees meer.

Royal Bodewes bouwt Arklow Vanguard

Scheepswerf Royal Bodewes in Hoogezand bouwde voor rederij Arklow Shipping de minibulker Arklow Vanguard. Op dinsdag 2 mei vond vanaf de Eemshaven de... Lees meer.

Zusterschepen Swiss Emerald en Swiss Sapphire zijn weer als nieuw

De Zwitserse cruiserederij Scylla AG heeft de zusterschepen Swiss Emerald (2006) en Swiss Sapphire (2008) laten ombouwen. Daardoor heeft de Amerikaanse touroperator Tauck... Lees meer.

Amadeus Provence is nieuwste aanwinst voor Lüftner Cruises 

De Amadeus Provence is het veertiende ‘Amadeus-schip’ voor Lüftner Cruises. Het nieuwste riviercruiseschip uit de vloot van de Oostenrijkse rederij is op 11... Lees meer.

Ella F: ‘een spits’ voor de offshore

Hier ruik je de historie, met de zeeslepers Furie en Hudson voor de deur en de uitgesleten stoeptreden van het voormalige notarispand. Frans... Lees meer.

IJveer 61 in gebruik genomen 

De IJveer 61 heeft, net als de IJveer 60, een lengte van 33,60 meter en is daarmee 5 meter langer dan de bestaande... Lees meer.

“Ms Houtland is wellicht ons laatste schip en onze eerste nieuwbouw”

Na een geslaagde proefvaart op 29 maart is het ms Houtland van familie Albrecht-Van de Meirssche bezig aan de eerste reizen. Martin Albrecht... Lees meer.

“Bouwen Goulphar was intensieve en mooie opdracht”

In slechts vijftien maanden tijd heeft Thecla Bodewes Shipyards in samenwerking met diverse maritieme bedrijven het roll on-roll off schip Goulphar opgeleverd. Daarbij... Lees meer.

AmaKristina: 135 meter vakantie

Het is september 2015 als het casco bij Vahali Shipyards in Servië van de helling rolt. Reeds gedeeltelijk geïnstalleerd wordt de cruiser naar... Lees meer.

Duwboot Narwal afgebouwd bij De Gerlien van Tiem

Medio juli 2016 werd de voor de Belgische families Coupé en ’t Kindt gebouwde duwboot Cygnus door scheepswerf Shipcon in Dodewaard opgeleverd. Een... Lees meer.

De Gerlien van Tiem bouwt S.S. Joie de Vivre

Na de eerdere bouw van de dieselelektrische superships Catherine en Maria Theresa heeft De Gerlien van Tiem eind maart in Parijs de S.S.... Lees meer.
Pagina 1 van 6912345...Oudste »