Nieuw in de vaart

Nieuwe schepen. Hun eigenaren, de mensen en innovaties aan boord en de bouwers.

Mts Improval: een klásse Moneymaker

Zomer en langszij de Schipperskade en het Dok Restaurant is al een feestje… Wanneer het ook een podium is om mts Improval van... Lees meer.

Nieuwe LPG-tanker voor Chemgas: Alize

Op 28 juni is in Rotterdam de nieuwste LPG-tanker van Chemgas Shipping gedoopt: Alize. De champagne werd door Ulrike Mehrle tegen de boeg... Lees meer.

Een bloeiende toekomst met Sunrisetanker Lobelia

De Lobelia is de naam van een uit circa 200 soorten bestaand geslacht van kruidachtige planten uit de klokjesfamilie. De Lobelia heeft kleurige... Lees meer.

Derde nieuwe veer voor Limburgse Maas

Scheepswerf en Handels­maatschappij Tinnemans BV heeft de derde nieuwe veerpont voor de Limburgse Maas opgeleverd. Dit veer gaat dienst doen­ op het traject... Lees meer.

Bitumina: over alle details is nagedacht

Onlangs is de Bitumina in de vaart gekomen. De bitumentanker (110 x 11,40 meter) kan zijn lading vervoeren tot 240ºC. Het schip is... Lees meer.

Mts Vertigo: made in Holland

Met argumenten als prijs en waarde, levertijd, kwaliteit en comfortabel naast de deur, ondertekende Vertigo Shipping CV een contract met Scheepswerf Den Breejen... Lees meer.

Wärtsilä levert complete LNG-voortstuwingstrein voor RPG Stockholm

In 2016 heeft de EU de nieuwe emissie-eisen vastgesteld waaraan de binnenvaart vanaf 2020 voor nieuwe motoren moet gaan voldoen. Dat houdt in... Lees meer.

Nieuwe boomkorkotter voor Hakvoort: UK-46

Hakvoort heeft met de Willeke (UK-46) een nieuwe boomkorkotter in de vaart gebracht. Het was twaalf jaar geleden dat het laatste vissersschip van... Lees meer.

RT Raven: ’s werelds grootste Rotortug

Op de Albwardy Damen-werf in Sharjah, Verenigde Arabische Emiraten, is de Rotortug RT Raven gebouwd. De sleper is eigendom van KT Maritime Service... Lees meer.

nickoVision: toonbeeld van continue vernieuwing

Vernoemd overeenkomstig de ‘visie’ van Nicko, is deze nickoVision op de tekentafel bij Scylla ontstaan, volgroeid op de Shipyards Vahali in Zazavica Servië,... Lees meer.

Luyt Groep bouwt weer nieuwe kotters in Den Oever

In een tijd van een almaar krimpende vissersvloot is het opmerkelijk vast te stellen dat er in Den Oever twee nieuwe garnalenkotters zijn... Lees meer.

Vierde samenwerking op rij tussen VEKA Shipbuilding en Marbia Shipping

VEKA Shipbuilding en de Belgische onderneming Marbia Shipping hebben een jarenlange samenwerking. In 2005 werd de op de Werkendamse werf afgebouwde tanker Almeria... Lees meer.
Pagina 1 van 7612345...Oudste »