Nieuw in de vaart

Nieuwe schepen. Hun eigenaren, de mensen en innovaties aan boord en de bouwers.

furuvik1

Royal Bodewes bouwt zelflossende cement carrier Furuvik

In opdracht van Eureka Shipping uit het Noorse Oslo ontwikkelde en bouwde Royal Bodewes in Hoogezand de 5.700 DWAT cement carrier Furuvik. Vanwege... Lees meer.
4invotis_2

Milieuvriendelijk schip voor Bek & Verburg

Hoewel Bek & Verburg al meer dan veertig jaar bestaat, vernieuwt het afvalinzamelingsbedrijf steeds opnieuw. Met een steeds maar uitbreidende vloot is niet... Lees meer.
(foto Scylla Tours)

Ook de Emily Brontë is weer net wat beter dan alle voorgangers

Vrijdag 17 februari is een feestelijke dag voor iedereen die betrokken was bij de bouw van de Emily Brontë, het jongste schip van... Lees meer.
3lotti-burmester_1

Christoph Burmester breidt dubbelwandige vloot uit met nieuwe Sunrisetanker

Met de ingebruikname van de gloednieuwe Sunrisetanker Lotti Burmester breidt de Luxemburgse rederij Christoph Burmester de dubbelwandige tankervloot verder uit. Van de twaalf... Lees meer.
3arklow_valour_1

Vierde Eco Trader voor Arklow

Een compacte, basic, tijdloze en zeer werkbare bulkcarrier binnen de grenzen van 3.000 ton en een lengte van 90 meter. Dat is de... Lees meer.
3esnaad

Esnaad-schepen bevestigen reputatie Shipyard De Hoop

Vlak voor Kerst vertrok de Esnaad 229 naar Abu Dhabi. Half januari legde de Esnaad 230 met succes de sea trials af. Het... Lees meer.
3rp-antwerpen

Welkom RP Antwerpen, en behouden vaart

De tekenaar van Rensen-Driessen Shipbuilding weet na levering van de RP Rotterdam, RP Amsterdam, RP Rheinfelden, RP Basel en nu RP Antwerpen wel... Lees meer.
2louisa-1200

“De markt verbetert, maar verwacht geen mirakels”

Vorige week woensdag maakte het bij TeamCo afgebouwde mts Louisa van Reederei Jaegers een geslaagde proefvaart. Het schip draagt de naam van de... Lees meer.
2robijn

Mts Robijn: nieuwe edelsteen in de vaart

TeamCo Shipyard heeft het mts Robijn opgeleverd voor de Belgische rederij Somtrans. Aangezien hij voor Vinotra BV vaart, draagt de tanker de naam... Lees meer.
(foto VEKA Shipyard Lemmer)

VEKA Shipyard Lemmer bouwt cement carrier Cembrook

Bij VEKA Shipyard in het Friese Lemmer wordt momenteel de laatste hand gelegd aan de Cembrook cement carrier. Een bijzonder project voor de... Lees meer.
(foto Maritime Filming Group)

Mts Elvire is een meer dan geslaagd eerbetoon

De Elvire voldoet helemaal aan de verwachtingen. Donald Meeuwisse voelt zich na de eerste twee weken varen al helemaal thuis op de tanker.... Lees meer.
1isa_2

Shoalbuster Isa oogt als een jacht

Al dagen heeft Isa Mastenbroek zich met spanning voorbereid om de boot van haar ouders te dopen. De tekst moet er in één... Lees meer.
Pagina 1 van 6712345...Oudste »