Nieuw in de vaart

Nieuwe schepen. Hun eigenaren, de mensen en innovaties aan boord en de bouwers.

Lisa Reich maakt dubbelwandige vloot compleet

De vijf schepen omvattende tankervloot van Reich Schifffahrtsbetriebe uit het Noord-Duitse Lauenburg telde tot voor kort nog één enkelwandig motortankschip. Deze chartertanker Nautic... Lees meer.

Kraanschip Prins 6 heeft een groen karakter

Als je kijkt naar functionaliteit, uitvoering en uitstraling van de Prins 6, is het tussen de dertig werkschepen van Van den Herik ook... Lees meer.

Scylla met Oscar Wilde opnieuw op literaire toer

Bij de Zwitserse cruiserederij Scylla AG bepaalt de touroperator die een chartercontract voor meerdere jaren afsluit de naam van de schepen die hij... Lees meer.

TeamCo bundelt expertise bij afbouw ms Invado

TeamCo Shipyard heeft sinds de start in 2005 ruim tachtig schepen afgebouwd, van luxe passagiersschepen, gas- en chemicaliëntankers tot en met estuaire schepen... Lees meer.

Primeur voor Coralius: LNG-carrier én bunkerschip

Met de dubbelfunctie LNG-carrier en LNG-bunkerschip heeft de Coralius een primeur. De uitrusting voor zowel transport van vloeibaar gas tussen walloca­ties (terminals en... Lees meer.

Bonjovi: zuiniger met meer lading

Onverstoord wordt schipper Andries Kluin doorlopend op zijn vingers gekeken en beantwoordt hij ieders vragen. Tijdens de proefvaart is het een drukte van... Lees meer.

Zilverstad is voor TB Shipyards opmaat naar meer specials

Thecla Bodewes Shipyards is maar wat trots op de realisatie van de veerpont Zilverstad die de Schoonhoven III vervangt. “Omdat het een enorm... Lees meer.

Vervolgorder in zicht na oplevering Boann en Sinann

Pattje Waterhuizen heeft begin juli de splijtbakken Boann en Sinann opgeleverd aan de Finse rederij Wasa Dredging. Het betreft zelfvarende splijtbakken van 11,36... Lees meer.

Game changer Baltic

De R2 Carrier mv Baltic is de opvolger van de succesvolle M2 Runner. De verantwoordelijke combinatie Hartman Marine/Global Seatrade staat in de markt... Lees meer.

Er zit muziek in mts Avenger

“Kunnen jullie nóg zo’n tanker bouwen zoals de bestaande Brigantijn”, vroeg Unitas uit Merksem op grond van een laag brandstofverbruik in combinatie met... Lees meer.

Mts Chimo: Tanker én pleziervaartuig

Wanneer Linda Mandemaker-De Haan onder belangstelling van een kleine groep mensen in Turnu Severin het casco doopt, loopt het schip een paar tellen... Lees meer.

Sunrisetanker Gervais speelt in op behoefte

Met de bouw van de Sunrisetanker Gervais anticipeert de Vlaamse kapitein-eigenaar Stefan De Wilde op de behoefte aan Duitse kanaaltankers. “Hoewel de dubbelwandigheidsverplichting... Lees meer.
Pagina 1 van 7112345...Oudste »