Nieuw in de vaart

Nieuwe schepen. Hun eigenaren, de mensen en innovaties aan boord en de bouwers.

Ms Manacor, met de hand op het hart

Met de hand op het hart. Het is de letterlijke betekenis van Manacor, de naam van de tweede stad van Mallorca die bekend... Lees meer.

IJveer 62: groener en met grotere accu’s

De Amsterdamse wethouder Sharon Dijksma van Verkeer en Vervoer doopte maandag 27 augustus het derde IJveer uit de 60-serie. IJveer 62 is ook... Lees meer.

Innovatie maakt naam helemaal waar

In 1996 stapte Aart Leenman over van de binnenvaart naar de waterbouw, zodat het gezin aan de wal kon wonen. Uit de vaart... Lees meer.

DC Brugge: de trots en troef van DC Dredging

DC Dredging is actief in bagger en transport met een eigen vloot onder Nederlandse vlag varende zandzuigers en beunschepen voor zand- en grindwinning... Lees meer.

‘Geen zee te hoog’ voor Elena H

De vraag om een estuaire tanker van ongeveer 4.800 ton DW op 3.65 meter diepgang werd door een Argentijnse rederij in Europa uitgezet.... Lees meer.

Familie Kleine met de Rehoboth van klipperaak naar modern binnenvaartschip

In 1911 liet Jan Kleine uit Hoogeveen een 146 ton metende ijzeren klipperaak (26,6 x 4,98 mtr), compleet met helmhout, gaffeltuig en twee... Lees meer.

Sunrise-drogeladingschip Enterprise toonbeeld van modal shift

Er wordt heel veel gepraat over modal shift, maar uitvoering in de praktijk blijkt vaak weerbarstig. Dat concrete en succesvolle modal shift zeker... Lees meer.

Mcs Pythagore: un bateau extraordinaire (NL)

Uiterlijk is de Pythagore een standaard containerschip en heeft de Thalassini als look-a-like. Innerlijk echter heeft ze een constructie die het in combinatie... Lees meer.

Mcs Pythagore: un bateau extraordinaire (Fr)

Extérieurement, le Pythagore est un porte-conteneurs standard qui a l’apparence du Thalassini, mais, à l’intérieur, il est doté d’une construction qui, combinée à... Lees meer.

De VistaStar straalt één en al vakantie uit

De 135 meter lange VistaStar is bij Den Breejen Shipyard gebouwd. De opdrachtgever is PCE uit Hamburg. Deze riviercruiser is langjarig gecharterd door... Lees meer.

OhSoStill maakt naam waar

Op dinsdag 17 juli werd de fluisterboot OhSoStill opgeleverd door Tinn-Silver uit Maasbracht. De doop werd op Griekse wijze uitgevoerd door Gerry Polak.... Lees meer.

Arklow Villa is slotstuk van serie van tien

Met de oplevering van de Arklow Villa rondde scheepswerf Royal Bodewes een serie van tien bulkcarriers af die het bouwde voor de Rotterdamse... Lees meer.
Pagina 1 van 7712345...Oudste »