Eerste levering voor SKY One

Voor het stadsontwikkelingsproject SKY One in Leuven worden alle bouwmaterialen aangevoerd via het water. SKY One is een duurzaam bouwproject, waardoor ontwikkelaar Dyls open stond voor een pilot met de binnenvaart.

Bij het project zijn ook bouwmaterialenproducent Wienerberger, de logistieke groep André Celis en De Vlaamse Waterweg betrokken. Het eerste schip met bouwmaterialen kwam woensdag 17 mei aan.

Bouwmaterialenhandelaar André Celis zet al sinds 2011 in op binnenvaart en vervoert naast bouwmaterialen ook lege bakken voor brouwerij AB Inbev. Wienerberger, dat zelf overslagkades heeft, transporteert een groot deel van de producten met binnenschepen.

Voor het project SKY One vonden de partners oplossingen voor verschillende uitdagingen. De werf was niet gemakkelijk toegankelijk doordat de Vaartkom wordt gebruikt als jachthaven. Ook was er een tekort aan opslagruimte. Omdat een vrachtschip veel meer lading bevat dan een vrachtwagen, moest er veel meer plaats worden vrijgemaakt om die vracht te stapelen. De last mile wordt afgelegd over de weg.

 

foto: Vlaamse Waterweg

 

 
GEEF JE MENING

Wilt u liever reageren zonder registreren?
- Voer uw commentaar in
- Vul uw naam en e-mailadres in
- Vink "Ik reageer liever als gast" aan
- Druk op de pijl om de reactie te plaatsen.