IDV-subsidie aanvragen vóór 1 maart

Er loopt weer een ronde van de subsidieregeling Innovaties Duurzame Binnenvaart (IDV). Het ministerie van Infrastructuur en Milieu stelt geld ter beschikking voor innovatieve en duurzame projecten die bijdragen aan de verduurzaming van de binnenvaart. Het kan gaan om demonstraties en ontwikkeling van nieuwe concepten, verdere optimalisaties of nieuwe combinaties van bestaande concepten.

Ondernemers kunnen de IDV-subsidie met name aanvragen voor projecten die gericht zijn op de reductie van CO2-, NOx- en PM-emissies en/of methaanslip bij de voortstuwing van binnenvaartschepen. Hierbij kan gedacht worden aan het gebruik van alternatieve brandstoffen, voor- of nabehandelingstechnieken, aanpassing van motormanagement en motorgebruik en de inrichting en gebruik van het schip.

De uiterste inleverdatum voor aanvragen is 1 maart 2017. Vanaf die datum worden alle ingediende projecten beoordeeld. Cat gebeurt door een onafhankelijke Innovatieraad.

Het aanvraagformulier is te downloaden via www.eicb.nl/idb. Voor vragen of meer informatie over deze regeling kan men contact opnemen met het EICB: (010) 798 98 30, info@eicb.nl.
GEEF JE MENING

Wilt u liever reageren zonder registreren?
- Voer uw commentaar in
- Vul uw naam en e-mailadres in
- Vink "Ik reageer liever als gast" aan
- Druk op de pijl om de reactie te plaatsen.