Beroepenfeest On Stage

4voortouw

Het BVB was maandag 6 februari met JongBLN aanwezig op het Beroepenfeest Alblasserwaard on Stage om vmbo-leerlingen enthousiast te maken voor een beroep in de binnenvaart.

Het On Stage-concept is leuk opgezet. Op verschillende locaties in Nederland worden zogeheten beroepenfeesten georganiseerd. Doel is vmbo-leerlingen wegwijs te maken in diverse beroepen door ze te laten netwerken met aanwezige beroepsbeoefenaren. Zo’n 120 beroepen waren vertegenwoordigd. Ook dus die van matroos en kapitein in de binnenvaart.

Vooraf krijgen vmbo-leerlingen in het reguliere lesprogramma informatie over de deelnemende beroepen en worden ze klaargestoomd voor een middagje ‘netwerken’. Ze maken allemaal een eigen visitekaartje dat ze achter kunnen laten bij het beroep dat hen aanspreekt.
Gedurende het beroepenfeest gaan leerlingen en beroepsbeoefenaren met elkaar in gesprek over het werk en maken ze afspraken voor een snuffelstage/werkbezoek enkele weken later op de zogeheten Doedag. Die is op 23 februari.

Naast de Alblasserwaard heeft het BVB ook ingeschreven voor de beroepenfeesten in Joure/Heerenveen (2 maart) en Venlo (14 maart). In Friesland heeft een ondernemer al toegezegd aanwezig te willen zijn en geïnteresseerde jongeren een keer mee te nemen aan boord. In Venlo zullen we weer kijken of we een samenwerking kunnen aangaan met een binnenvaartondernemer.

Icons_2016_Voortouw

Open dagen Vlissingen en IJmuiden

Zaterdag 4 februari was het BVB op de open dag van het net vernieuwde Maritiem en Logistiek College De Ruyter in Vlissingen. De dag ervoor had Koning Willem Alexander de school heropend. Met een mooi ingerichte hoek voor de binnenvaart konden we de jongeren enthousiast maken voor een maritieme opleiding.

Met foldermateriaal en onze posters laten we zien wat de binnenvaart te bieden heeft. De nieuwste aanwinst is de poster van de Vorstenbosch, de langste binnenvaarttanker ter wereld. VT was er zelf ook voor vragen over werken aan boord van een schip. Net als bijvoorbeeld Thyssen Krupp Veerhaven, die op open dagen zichzelf en de binnenvaart als goede werkgever op de kaart zet.

Zaterdag 11 februari was het BVB aanwezig op de open dag van het NovaCollege in IJmuiden. Ook hier konden we de binnenvaart onder de aandacht brengen bij de bezoekers en zowel ouders als de jongeren meer vertellen over het werken en leven aan boord.
GEEF JE MENING

Wilt u liever reageren zonder registreren?
- Voer uw commentaar in
- Vul uw naam en e-mailadres in
- Vink "Ik reageer liever als gast" aan
- Druk op de pijl om de reactie te plaatsen.