BVB presenteert nieuwe VR-bril

Het BVB heeft vorig jaar een arbeidsmarktcommunicatieplan geschreven om de instroom voor toekomstig gekwalificeerd personeel te bevorderen. Hierin zijn diverse actiepunten opgenomen, waaronder nieuw voorlichtingsmateriaal.

Het BVB is van mening dat de binnenvaart ‘beleven’ de beste reclame is voor de bedrijfstak. Iedereen die meevaart aan boord van een schip wordt op een of andere manier gegrepen, is onder de indruk en enthousiast.

Om alle jongeren en andere geïnteresseerden aan boord mee te nemen om hen enthousiast te maken is organisatorisch onmogelijk. Het BVB heeft daarom the second best thing: het virtueel aan boord stappen. Het BVB heeft namelijk een Virtual Reality-bril aangeschaft met een uitgebreide binnenvaartsimulatie. Dit is mogelijk gemaakt door sponsoring van het Nederlandsch Binnenvaartbureau en EOC Schepenverzekering.

Met de bril op en een echt controlepanel voor je, stap je als het ware aan boord en kun je zelf een stuk varen. In de simulatie zitten diverse scenario’s, zoals het invaren van een sluis of manoeuvreren door een havengebied. Het is vergelijkbaar met een simulator, maar dan nóg levensechter en bovendien handzamer en moderner. Niet alleen tijdens beurzen, de beroepenfeesten of havendagen, maar ook tijdens de open dagen van de binnenvaartopleidingen zal deze bril worden ingezet.

 

EOC testte VR-bril op HISWA

De komende tijd zal benut worden om de VR-bril verder helemaal gebruiksklaar te maken en hier en daar in de praktijk te testen. Zo is de bril vorige week tijdens de HISWA bij wijze van proef ingezet door de EOC. Een medewerker van het BVB was hierbij aanwezig om het gebruik te begeleiden. De bril trok veel bekijks; mensen waren zeer enthousiast.

De echte primeur zal zijn tijdens Maritime Industry in Gorinchem op 9, 10 en 11 mei. Bent u op de beurs? Loop dan even langs in onze stand (224) en ervaar het zelf.

 

Doe Dag voor leraren Alblasserwaard

Bij wijze van proef is tijdens het Beroepenfeest in Alblasserwaard ook een ronde voor leraren gehouden. Zij konden zich verdiepen in beroepen waar hun leerlingen interesse in hebben.

Ook het BVB had een match met een leraar die eens een dagje in de wereld van de binnenvaart wilde kijken. Vrijdag 10 maart was deze Doe Dag gepland en het BVB heeft kunnen regelen dat de docent van het Wellantcollege mee mocht varen met het ms Fides van Sendo Shipping.

De Fides is een mooi containerschip van 110 x 11,45 meter en kan zo’n 206 TEU vervoeren. De docent is in Rotterdam aan boord gegaan en heeft daar het havengebied vanaf het water beleefd.
GEEF JE MENING

Wilt u liever reageren zonder registreren?
- Voer uw commentaar in
- Vul uw naam en e-mailadres in
- Vink "Ik reageer liever als gast" aan
- Druk op de pijl om de reactie te plaatsen.