Geslaagde BVB-sponsorfamiliedag

Het BVB zet zich dagelijks in voor de promotie van de binnenvaart. De steun van onze sponsors is hierin onmisbaar. Als dank voor die steun organiseert het BVB elke twee jaar een sponsorfamiliedag. Dit jaar vond het recreatieve deel voor het gezin plaats in Ouwehands Dierenpark en het inhoudelijk programma bij MARIN in Wageningen. Met een opkomst van ruim 150 enthousiaste BVB-sponsors was het een geslaagde dag.

Bij het MARIN praatte BVB-voorzitter Annette Augustijn in haar korte welkomstwoord de sponsors bij over het bureau. Het BVB had voor deze editie van de sponsordag afgeweken van het voor de hand liggende congresprogramma met vele presentaties achter elkaar in een grote zaal. In plaats daarvan werden bezoekers opgedeeld in vier kleinere groepen die elk een eigen programma volgden in verschillende zalen. Dat zorgde ervoor dat het geen lange zit werd en er meer ruimte was om met elkaar te discussiëren.

In vier korte sessies van twintig minuten werd met ondernemers gesproken over verschillende onderwerpen. Zo ging het over ladingwerving en wat daar allemaal bij komt kijken. Ondernemers werden door Miranda Volker meegenomen in een praktijkvoorbeeld van een nieuwe
ladingstroom en de berekening van de totale ‘ketenkosten’ van het binnenvaartalternatief.

Duidelijk werd dat niet alleen de vaarkosten maar ook de kosten voor overslag en voor- en natransport voor een verlader belangrijke elementen vormen bij de keuze voor het vervoer over water. Samen met de ondernemers werd gekeken naar andere mogelijk­heden om binnenvaart als interessant alternatief te presenteren.

Het MARIN leidde een sessie over het project Covadem waarbij binnenvaartondernemers kunnen worden voorzien van betere informatie over vaardiepten. Uiteraard werd ook stilgestaan bij de brandstofbesparingen die behaald kunnen worden door optimalisatie van de scheepsromp.
In de derde sessie werd een bezoek gebracht aan de 360 graden dome-simulator van het MARIN.

In de sessie over promotie van de binnenvaart werd met de sponsors gesproken over de manier waarop het BVB de binnenvaart promoot. Hen werd gevraagd op welke doelgroepen het BVB zich de komende jaren meer zou moeten richten. Jongeren en verladers werden tot belangrijkste doelgroepen voor de toekomst benoemd. Tot slot brachten de groepen een bezoek aan het binnenvaart­­bassin waarin MARIN onder andere tests uitvoert met de bekende gele scheepsmodellen.

Na het inhoudelijk programma werd de groep weer naar Ouwehands Dierenpark gebracht, waar de sponsors zich bij hun gezins­leden voegden en men gezamenlijk kon lunchen in het Jungle­restaurant. Daarna kon iedereen op eigen gelegenheid het park verder verkennen. Het was een mooie dag en voor het BVB-team heel leuk om zoveel sponsors weer eens persoonlijk te zien en spreken. Iedereen dan ook hartelijk dank om deze dag samen tot een groot succes te maken!

Binnenvaart in de hoofd-­rol bij TeamNL Business

In het tv-programma TeamNL gaat presentatrice Annemarie Bruning samen met hoogleraar Bart Bossink op zoek naar praktische innovaties in het MKB. In aflevering 5 sprak de presentatrice op Maritiem Industry in Gorinchem met diverse ondernemers uit onze branche over de jongste trends en ontwikkelingen. De gehele aflevering staat in het teken van de binnenvaart. Wilco Volker van het BVB is hiervoor ook geïnterviewd.
Bekijk de aflevering via www.rtlz.nl/teamnl.
GEEF JE MENING

Wilt u liever reageren zonder registreren?
- Voer uw commentaar in
- Vul uw naam en e-mailadres in
- Vink "Ik reageer liever als gast" aan
- Druk op de pijl om de reactie te plaatsen.