The Blue Road op Maritime Industry

Van dinsdag 9 tot en met donderdag 11 mei vindt in de Evenementenhal in Gorinchem de vakbeurs Maritime Industry plaats. Uiteraard is ook het BVB weer van de partij. Samen met Binnenvaart Netwerk Diensten/Bureau Telematica Binnenvaart, Centraal
Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart en het Expertise- en Innovatie­Centrum Binnenvaart staan wij in stand 224.
Het BVB heeft dit jaar een Virtual Reality Bril aangeschaft met een uitgebreide binnenvaartsimulatie. Dit is mogelijk gemaakt door sponsoring van het Nederlandsch Binnenvaartbureau en de EOC Schepenverzekering.

Met de bril op en een echt controlpanel voor je stap je als het ware aan boord en kun je zelf een stuk varen. In de simulatie zitten diverse scenario’s, zoals het invaren van een sluis of door het havengebied manoeuvreren. Het is vergelijkbaar met een simulator, maar dan levensechter en bovendien handzamer en moderner.

Zo kunnen jongeren en andere geïnteresseerden tijdens beurzen, beroepenfeesten, open dagen op scholen of diverse havendagen virtueel aan boord stappen en de binnenvaart ‘beleven’.

Wilt u het ook een keertje proberen? Loop dan langs bij het BVB in stand 224 en pak zelf het roer. Een leuke beleving voor jong en oud.

 

Blue Road Dag

De binnenvaartorganisaties verzorgen op woensdag 10 mei een gevarieerd en interessant programma op the Blue Road Dag in het KennisTheater in Hal 2 (op de bovenverdieping). Tijdens dit programma worden u actuele onderwerpen aangeboden. Van 13.30 uur tot 20.00 uur zijn er informatiebijeenkomsten op het gebied van bijvoorbeeld infrastructuur, ICT, vergroening, arbo en personenvervoer.
Dus wilt u op de hoogte blijven van wat speelt of wilt u zich meer verdiepen in een onderwerp? Kom dan langs tijdens één van de sessies in het Kennistheater op de eerste verdieping van de Evenementenhal. De toegang is vrijblijvend; u hoeft zich dus niet vooraf aan te melden.

Ook het BVB zal twee sessies verzorgen:
14:30 uur Meer vervoer over water, hoe?
Spreker: Miranda Volker, Bureau Voorlichting Binnenvaart

16:00 uur Personeel gezocht, m/v
Spreker: Wilco Volker, Bureau Voorlichting Binnenvaart

Toegang tot het kennistheater en de beurs is gratis. Op de website van de beurs kunt u zich registreren, waarna u een entreebewijs in uw e-mail krijgt. Graag tot op de beurs!

 

Kantoor BVB

In verband met de beurs in Gorinchem zal de bezetting van het BVB op kantoor beperkt zijn. Het kan dus zijn dat we minder goed bereikbaar zijn. Excuses daarvoor.
GEEF JE MENING

Wilt u liever reageren zonder registreren?
- Voer uw commentaar in
- Vul uw naam en e-mailadres in
- Vink "Ik reageer liever als gast" aan
- Druk op de pijl om de reactie te plaatsen.