Virtual reality-beleving op de beurs

Van 9 tot en met 11 mei vond de vakbeurs Maritime Industry plaats in Gorinchem. Het BVB had dit jaar de première van de onlangs aangeschafte virtual reality-bril met uitgebreide binnenvaartsimulatie. Het BVB heeft deze aankoop kunnen doen door sponsoring van het Nederlandsch Binnenvaartbureau en EOC Schepenverzekering.

Met de bril op en een echt controlpanel voor je, stap je als het ware aan boord en kun je zelf een stuk varen. In de simulatie zitten diverse scenario’s, zoals het invaren van een sluis of door een havengebied manoeuvreren. Zo kunnen jongeren en andere geïnteresseerden tijdens beurzen, beroepenfeesten, open dagen op scholen of havendagen virtueel aan boord stappen en de binnenvaart ‘beleven’.

Zo ook tijdens de beurs. Diverse bezoekers stapten virtueel aan boord om een stukje door Rotterdam te varen. Het was een erg leuke beleving voor jong en oud.

The Blue Road Dag

Op 10 mei vond op de beurs the Blue Road Dag plaats in het KennisTheater op de beursvloer. Diverse binnenvaartorganisaties hebben daar gezamenlijk een programma aangeboden met actuele en uiteenlopende onderwerpen. Er werd veelvuldig gebruik gemaakt van de optie vrijblijvend sessies bij te wonen. De zaal was bij het merendeel van de sessies goed gevuld. Het BVB heeft de coördinatie en organisatie voor het grootste deel verzorgd om zo gezamenlijk een interessant programma aan te kunnen bieden voor de ondernemer.

 

Jaarverslag 2016

Het BVB-jaarverslag 2016 is gereed. Hierin worden alle highlights van vorig jaar nog eens voor het voetlicht gebracht en wordt uiteraard financiële verantwoording voor deze activiteiten afgelegd. Zo is te meer te lezen over de werkzaamheden en resultaten binnen Maatwerk Voorlichting Binnenvaart, de verschillende beurzen en havendagen waar het BVB bij betrokken was en de diverse communicatieprojecten die dit jaar zijn uitgevoerd. Sponsors en relaties ontvangen binnenkort een exemplaar per post. Het jaarverslag is ook op te vragen bij het BVB of online te bekijken via de website.

Binnenvaart op de radio

Binnenvaartondernemer Paul van Zwol heeft na bemiddeling van het BVB meegewerkt aan het beantwoorden van een vraag van een luisteraar op NPO 2 over het
gebruik van een tachograaf aan boord van een binnenvaartschip. Het ging om het radioprogramma Bureau Kijk in de Vegte dat wekelijks wordt uitgezonden op zondag tussen 12.00 – 14.00 uur. De binnenvaartvraag kwam op zondag 14 mei aan bod.
Hartelijk dank aan ondernemer Van Zwol voor zijn medewerking en duidelijke uitleg op de radio!

Luister hier naar het radiofragment.
GEEF JE MENING

Wilt u liever reageren zonder registreren?
- Voer uw commentaar in
- Vul uw naam en e-mailadres in
- Vink "Ik reageer liever als gast" aan
- Druk op de pijl om de reactie te plaatsen.