Werkbezoek van Europese Commissie

Donderdag 20 april vond het eerste werkbezoek van 2017 plaats voor hooggeplaatste gasten van het Directoraat-Generaal Mobility & Transport (DG MOVE) van de Europese Commissie. Zo was onder andere de heer Baldwin, de Deputy Director-General, te gast. Het gezelschap werd aangevuld door afgevaardigden van de EBU, het ministerie van Infrastructuur en Milieu, EFIP en de Internationale Afdeling van Koninklijke BLN-Schuttevaer. De organisatie en coördinatie was in handen van het BVB. Vanuit de Verkeerspost in Dordrecht, waar het gezelschap een rondleiding kreeg, gingen ze met een patrouillevaartuig het water op en al varende aan boord bij passerende schepen. Zo werd een bezoek gebracht aan het mts Eline en het ms Jo-An. Beide bemanningen dank voor de gastvrijheid!

Dit kijkje in de keuken spreekt altijd veel meer tot de verbeelding dan een folder of een presentatie. Actuele thema’s zijn tevens aan de orde gebracht. Zo komt de binnenvaart tot leven en krijgen de gasten de praktijk mee.

Het BVB organiseert om het jaar een sponsorfamiliedag als dank voor de mensen die het financieel steunen. Ook dit jaar staat er een dag voor het hele gezin op de planning en wel op zaterdag 20 mei.

In de ochtend biedt het BVB een inhoudelijk programma aan in samenwerking met en bij maritiem onderzoeksinstituut MARIN in Wageningen. U kent het MARIN vast wel van de bekende bassins met de geel gekleurde scheepsmodellen waar ze scheepsontwerpen mee testen of van de dieptemetingen die ze doen. Tevens hebben ze een grote dome simulator.

In de middag kunnen de sponsor­gezinnen gezamenlijk naar Ouwe­hands Dierenpark in Rhenen. Met een beetje geluk kunnen we de panda’s als een van de eersten live zien.

De sponsordag is enkel voorbehouden aan sponsoren van het BVB. Wordt u sponsor van het BVB vóór 1 mei aanstaande dan krijgt u ook nog een uitnodiging om mee te gaan. Misschien zien we u ook op 20 mei? Sponsor worden kan op website van het BVB: www.bureauvoorlichtingbinnenvaart.nl/contact/sponsor-worden. U bent al sponsor voor 0,16 cent per ton (met een minimum van € 72,-).
GEEF JE MENING

Wilt u liever reageren zonder registreren?
- Voer uw commentaar in
- Vul uw naam en e-mailadres in
- Vink "Ik reageer liever als gast" aan
- Druk op de pijl om de reactie te plaatsen.