Werkbezoek VVD-woordvoerder Barbara Visser

Maandag 26 juni organiseerde het BVB een binnenvaartwerkbezoek voor Barbara Visser van de VVD. Zij is de nieuwe woordvoerder binnenvaart namens de VVD in de Tweede Kamer.

Het BVB nodigt nieuwe woordvoerders altijd uit voor een werkbezoek om ze zo kennis te laten maken met onze sector. Afgevaardigden uit de branche zijn hierbij aanwezig. De gast wordt een inkijkje gegeven in de praktijk van het varen en er wordt meer verteld over actualiteiten die spelen.

Vanaf de Verkeerspost in Dordrecht wordt met een patrouillevaartuig van Rijkswaterstaat al varende een bezoek gebracht aan binnenschepen. Dit keer stapte het gezelschap aan boord bij het ms Factotum en het ms Primo.

De volgende twee werkbezoeken staan gepland in week 28. Op 11 juli met Cem Lacin van de SP en op 13 juli met Rob Jetten van D66. Dit laatste werkbezoek zal plaats vinden in Nijmegen.

Binnenvaartcafé

Woensdag 28 juni vond het Binnenvaartcafé plaats in het World Port Center in Rotterdam. Het Binnenvaartcafé is een initiatief van het BVB en Havenbedrijf Rotterdam. Tijdens deze bijeenkomsten, die drie keer per jaar georganiseerd worden, komen diverse actuele initiatieven, projecten of modal shifts in de binnenvaart aan de orde.

Ditmaal werd een update gegeven van het al langer lopende project NextLogic. Hierin zijn grote stappen gemaakt die deze middag gedemonstreerd werden. Vervolgens was er aandacht voor modal shift in Overijssel. Het BVB voert samen met evofenedex in opdracht van de provincie Overijssel een project uit waar lokale verladers met advies op maat begeleid worden naar het water.

De Provincie Overijssel lichtte de aanleiding en inhoud van dit project toe en het BVB gaf praktijk­voorbeelden van bedrijven die inmiddels de overstap naar het water hebben gemaakt. Ook kwamen de kansen en uitdagingen die er nog liggen aan bod.

Afsluitend was er uitgebreid gelegenheid na te praten tijdens de borrel. In het najaar is het volgende Binnenvaartcafé.
GEEF JE MENING

Wilt u liever reageren zonder registreren?
- Voer uw commentaar in
- Vul uw naam en e-mailadres in
- Vink "Ik reageer liever als gast" aan
- Druk op de pijl om de reactie te plaatsen.