Amadeus Provence is nieuwste aanwinst voor Lüftner Cruises 

De Amadeus Provence is het veertiende ‘Amadeus-schip’ voor Lüftner Cruises. Het nieuwste riviercruiseschip uit de vloot van de Oostenrijkse rederij is op 11 april gedoopt. Dat gebeurde in Sainte-Colombe aan de Rhône. Die Franse rivier wordt, samen met de Saône, ook het vaargebied voor de Amadeus Provence. In elk geval dit eerste jaar.

De Amadeus Provence is 110 meter lang en 11,40 meter breed. Het telt 62 cabines en 8 suites en heeft daarmee capaciteit voor 140 gasten. De crew telt 40 koppen.

Het schip is in tien maanden tijd gebouwd door Scheepswerf De Hoop Lobith. Het was alweer de dertiende opdracht voor de Nederlandse werf. Een week vóór de doop maakte Lüftner Cruises bekend dat volgend jaar nummer 14 volgt. Dat wordt de Amadeus Queen, met een lengte van 135 meter. Dat schip vaart vanaf voorjaar 2017 op de Donau, Rijn en Main en zal ook op de Nederlandse en Belgische vaarwateren te vinden zijn.

Familietraditie

Maar op 11 april draaide alles om de Amadeus Provence. In een besloten gezelschap van bijna 200 gasten – medewerkers, vertegenwoordigers uit de reisbranche, bouwers en leveranciers van het schip – kreeg het sierlijke vaartuig zijn naam. De doop werd verricht door Lea Lüftner, de oudste dochter van Martina en Wolfgang Lüftner, die eigenaar zijn van de rederij. Zij zette met die daad de lange familietraditie voort.

Aansluitend was er een korte vaartocht. De voerde van het kleine dorp Sainte-Colombe naar de even verder stroomafwaarts gelegen grote stad Lyon. Tijdens de ‘minicruise’ konden de verkooppartners van Lüftner Cruises hun ogen de kost geven en de voorzieningen en het comfort aan boord zelf ervaren.

Emotionele gebeurtenis

“De afsluiting van zo’n bouwperiode met een feestelijke doop is voor ons als familierederij een emotionele gebeurtenis”, zei Martina Lüftner. Zij is oprichter en  directeur van de in Innbruck zetelende rederij. “We zijn blij met de groei van de Amadeus-familie en verheugen ons op de inzet van de nieuwe ster op de Franse rivieren.”

Ze vervolgde: “Deze speciale nieuwbouw toont maar weer aan welke waarde wij hechten aan innovatie, elegantie en comfort. Op deze weg zullen we blijven voortgaan.”

Inloopkast

De Amadeus Provence past in de traditie van het bewezen luxeconcept van Lüftner Cruises. De meeste van de 62 cabines (16 tot 17 vierkante meter groot) beschikken bijvoorbeeld over een automatisch te openen raam, een modern tv-systeem met video-on-demand, een inloopkast en een luxe badkamer. De acht suites zijn maar liefst 26 vierkante meter en beschikken over een heus balkon.

Net als op andere Amadeus-schepen heeft de nieuwe aanwinst geliefde openbare ruimtes als de met glas tegen de wind afgeschermde openluchtlounge River Terrace en de Amadeus Club. Andere voorzieningen zijn onder meer de fitnessruimte, de kapsalon en de massagesalon. Vanzelfsprekend ontbreekt ook het ruime zwembad op het zonnedek niet – een belangrijke en veelgebruikte faciliteit voor ontspanning en activiteiten.

Dertien cruises staan dit eerste jaar gepland voor de Amadeus Provence. Het zijn 8-daagse ontdekkingsreizen van danwel naar Lyon. Er worden meerdere historische plaatsen aangedaan. Denk bijvoorbeeld aan Avignon en Arles. Bekende toeristische trekpleisters zijn Pont du Gard, Gorges de l´Ardèche, Camargue en de Beaujolais.
GEEF JE MENING

Wilt u liever reageren zonder registreren?
- Voer uw commentaar in
- Vul uw naam en e-mailadres in
- Vink "Ik reageer liever als gast" aan
- Druk op de pijl om de reactie te plaatsen.