Weer twee indrukwekkende schepen voor Emerald Waterways

Emerald Waterways is vaste klant bij Den Breejen Shipyards. De Amerikaanse specialist in rivier­cruises weet dat uit Hardinxveld-Giessendam riviercruise­schepen komen die kunnen tippen aan de hoge standaard die de rederij én haar gasten hanteren. Niet vreemd want bij Den Breejen hebben ze al zeventig jaar een passie voor het vervaardigen van kwalitatief hoogwaardige schepen.

Dat is ook weer merkbaar bij de twee jongste rivercruisers van Emerald: de Emerald Destiny en de Emerald Liberté. De schepen zijn zeer luxueus uitgerust en voorzien van hightech-installaties. Alles om er voor te zorgen dat het de gasten aan boord aan niets ontbreekt. Omdat het vaargebied van de Liberté de Zuid-Franse rivieren is, werd het gloednieuwe schip direct na oplevering over zee
getransporteerd van Vlissingen naar Fos-sur-Mer, aan boord van een afzinkbaar heavy lift vessel, de Servant 4. Beide schepen kwamen in april in de vaart.

Star Ship-klasse

De Emerald Destiny is vergelijkbaar met de in 2015 gebouwde Emerald Dawn en Emerald Sun. Ze zijn allemaal van de Star Ship-klasse. Met een lengte van 135 meter voelt deze nieuwe aanwinst zich vooral thuis op de Rijn, de Main en de Donau.

Een van de noviteiten destijds was het zwembad, dat achterop het schip gesitueerd is. Het bleek een schot in de roos en op de nieuwe schepen is voor eenzelfde concept gekozen. Een binnenzwembad, maar met glas rondom. En bij mooi weer kan het dak helemaal open. Zowel de Emerald Destiny als de Liberté beschikt over zo’n bijzonder zwembad, dat ’s avonds in een handomdraai zelfs kan worden omgetoverd tot een knusse bioscoop.

De Emerald Destiny werd 9 mei in Wenen gedoopt door Coleen Christie. De doopmoeder is een bekende Canadese omroepster, waarmee Emerald Waterways de traditie voortzet om een doopster uit te nodigen die afkomstig is uit het land waar de meeste passagiers vandaan komen.

Er kunnen 182 gasten aan boord. Er zijn 92 suites. De totale bemanning (nautisch en hotelpersoneel samen) bestaat uit 47 mensen.

Nieuw ontwerp

De naam van de Emerald Liberté verklapt al dat het vaargebied van dit schip Frankrijk is. Het is een nieuw ontwerp: 110 meter lang maar wel met alle luxe en voorzieningen die men ook op de grotere schepen tegenkomt. De zeventig suites bieden plaats aan maximaal 138 gasten. De bemanning is 43 koppen groot.

De ‘Liberté’ wordt – met veel succes – ingezet voor Emeralds nieuwe cruiseproduct: Sensations of Southern France. Het schip is actief op de Rhône en de Saône. Historische steden als Lyon en Avignon hebben een grote aantrekkingskracht.

Beginnen in Lyon en elf dagen later eindigen in Nice (inclusief een bezoek aan Monte Carlo) is bijvoorbeeld een van de opties uit het reisaanbod. Maar beginnen in Parijs en dan afzakken naar de Mediterrannee is ook een mogelijkheid.

 

Boutique hotel

Er wordt overdag gevaren, zodat de gasten het idyllische Franse landschap aan zich voorbij zien trekken. Of dat nu vanuit het restaurant is, de eigen suite (met Frans balkon), vanaf het dek of uit het verwarmde zwembad.

Met de intieme sfeer, luxe en gastvrijheid aan boord slaagt Emerald Waterways er opnieuw in het niveau te halen van vermaarde boutique hotels. Het spreekt voor zich dat er op culinair gebied (letterlijk) extra aandacht geschonken wordt aan de wijnen die geserveerd worden.

De Emerald Liberté is nog niet gedoopt. Dat zal gebeuren tijdens een speciale Christening-cruise op 30 september in Zuid-Frankrijk.

 

foto’s: Ferdinand Harts
GEEF JE MENING

Wilt u liever reageren zonder registreren?
- Voer uw commentaar in
- Vul uw naam en e-mailadres in
- Vink "Ik reageer liever als gast" aan
- Druk op de pijl om de reactie te plaatsen.