Nieuws

19 okt, 2018

Buitenlandse belangstelling voor EOC-Traditionele Schepen Beurs

Ook vanuit het buitenland is steeds meer belangstelling voor de EOC-Traditionele Schepen Beurs. Naar de derde editie komen onder meer een groep uit... Lees meer.
19 okt, 2018

26 oktober open deur dag bij vernieuwd Nassau Scheepsbenodigdheden 

De afgelopen vier maanden waren extra druk voor de medewerkers van Nassau Scheepsbenodigdheden in Antwerpen. Na de fusie met stadsgenoot Groothandel François op... Lees meer.
17 okt, 2018

Blauwe Golf moet scheepvaart op Twentekanalen versterken

De provincie Overijssel maakt een informatieplatform waarmee schippers kunnen zien hoe lang hun reis over de Twentse kanalen gaat duren. Ook komt er... Lees meer.
17 okt, 2018

Kaub al onder 40 centimeter; verladers in paniek

De Pegel in Kaub gaf vanochtend om 05.00 uur slechts 38 centimeter aan. En voor de komende dagen zakt het water nog een... Lees meer.
16 okt, 2018

Wim Schaap wint ballonvaart Wärtsilä

Wim Schaap heeft de actie van Wärtsilä gewonnen waarbij bezoekers van Maritime Industry, eind mei in Evenementenhal Gorinchem, een ballonvaart in de wacht... Lees meer.
16 okt, 2018

Wisseling van de wacht bij jubilerend Damen Maaskant

Op zaterdag 13 oktober vierde Damen Maaskant Shipyards Stellendam (DMSS) zijn 70e verjaardag. Die dag werd ook afscheid genomen van directeur Frits van... Lees meer.
15 okt, 2018

Brug Zutendaal gesloopt

De betonnen brug over het Albertkanaal in Zutendaal is gesloopt. In het weekend van 13 en 14 oktober is hij verwijderd om plaats... Lees meer.
15 okt, 2018

Plannen voor sloop Roggebotsluis ter inzage

De werkzaamheden aan de Roggebotsluisbeginnen  in 2020. De sluis verdwijnt. Daardoor wordt de doorgang voor het scheepvaartverkeer een stuk breder. Er komt een... Lees meer.
15 okt, 2018

Overslag Antwerpen blijft groeien

De overslag in de haven van Antwerpen blijft toenemen. Na het record van de halfjaarcijfers staat de  overslag na negen maanden op 177.026.550... Lees meer.
14 okt, 2018

Melding over afval scheepslading kan nu ook digitaal

Vragen en meldingen over afval van scheepslading bij het landelijke Meld- en Informatiepunt (M&I) CDNI deel B kunnen nu ook digitaal worden gedaan.... Lees meer.
12 okt, 2018

COV slaat alarm over diepgang Waal

De binnenvaart heeft al geruime tijd last van lage waterstanden op de Waal. Het Centraal Overleg Vaarwegen slaat hierover alarm bij minister Cora... Lees meer.
11 okt, 2018

“AIS alleen geschikt voor navigatie”

AIS is alleen geschikt is voor het gebruik als hulpmiddel bij navigatie, met als doel de scheepvaart veiliger te maken. Dat schrijft de... Lees meer.