Nieuws

15 aug, 2018

Reddingsbrigade demonstreert nieuwe boot bij Rescue Vlissingen

Reddingsbrigade Nederland demonstreert vandaag (15 augustus) bij de Rescue Vlissingen de nieuwe ‘rigid inflatable boat’ RNR 490. De Rescue Vlissingen is het grootste... Lees meer.
13 aug, 2018

Toch geen spoedige afschaffing van Duitse vaartrechten?

Het Duitse kabinet heeft het begrotingsontwerp 2019 aangenomen, maar daarin wordt met geen woord gerept over het afschaffen van de vaartrechten. De SPD-politici... Lees meer.
13 aug, 2018

Blauwe stroom voor Weense containerterminal

Containerterminal WienCont, een dochter van het Havenbedrijf Wenen, draait sinds begin augustus volledig op duurzame stroom uit waterkracht. Op die manier wordt 160... Lees meer.
12 aug, 2018

Opknapbeurt voor ligplaatsen langs Rijn en Weser

In Bingen is de modernisering van ligplaatsen begonnen. Het gaat om de ligplaatsen in de Schutzhafen en langs de oever in het havenpark,... Lees meer.
12 aug, 2018

Groen licht voor Duitse versnellingswet

Het Duitse kabinet heeft het wetsontwerp van verkeersminister Andreas Scheuer voor de versnelling van infrastructuurprojecten aangenomen. Scheuer wil meer tempo maken bij de... Lees meer.
11 aug, 2018

Nieuwe werkschepen voor WSA in Schweinfurt

Met de Fink en de Habicht heeft het Wasser- und Schifffahrtsamt in Schweinfurt er twee nieuwe werkschepen bij. Ze zijn onlangs gedoopt. De... Lees meer.
10 aug, 2018

Antwerpse peilboot Echodrone navigeert volledig op data

Het Havenbedrijf Antwerpen is een volledig autonome peilboot aan het testen. De ‘Echodrone’ is als prototype gebouwd ter aanvulling op de peilboot ‘Echo’... Lees meer.
10 aug, 2018

Overslag in Zwitserse havens trekt aan

In de Zwitserse Rijnhavens Kleinhüningen, Birsfelden en Muttenz-Auhafen zijn in de eerste helft van het jaar 8% meer goederen overgeslagen dan in dezelfde... Lees meer.
09 aug, 2018

Binnenvaart profiteert gering van groei goederenvervoer

Het goederenvervoer zit in de lift, alleen zal de binnenvaart daar de komende jaren weinig van profiteren. De verwachtingen voor de binnenvaart steken... Lees meer.
08 aug, 2018

Hoe veilig voelt u zich op de kruising Hollandsch Diep-Dordtsche Kil?  

Rijkswaterstaat heeft het afgelopen jaren maatregelen genomen om het kruispunt Hollandsch Diep/Dordtsche Kil veiliger te maken. Om kennis te nemen van de ervaring... Lees meer.
07 aug, 2018

ASV boos op gemeente Deventer over sluiten haven

Bij de sluiting van de haven van Deventer op maandagmiddag 6 augustus, raakten vijf binnenschepen opgesloten in de haven. Het is afhankelijk van... Lees meer.
07 aug, 2018

Sluiting haven Deventer heeft grote gevolgen voor overslagbedrijf

De lage waterstand op de IJssel heeft geleid tot het sluiten van de haven van Deventer.Het is voor het eerst in de geschiedenis... Lees meer.
Pagina 1 van 59212345...Oudste »