Nieuws

11 dec, 2018

Boeganker voor Ruud Vat

Op 10 december is Ruud Vat, oprichter en oud-directeur van NeeleVat Logistics, onderscheiden met het Boeganker van het Havenbedrijf Rotterdam. In zijn toelichting... Lees meer.
11 dec, 2018

Wärtsilä komt met compacte high-speed motor: W14

De jongste telg uit de Wärtsilä-motorenfamilie kondigt zich aan. De W14 high-speed motor is volgens de fabrikant de meest compacte motor in zijn... Lees meer.
10 dec, 2018

Wick Bornet gekozen als Havenman van het Jaar 2018

De Stichting Havenman/-vrouw van het Jaar in Rotterdam heeft oud-directeur Wick Bornet van ZHD Stevedores gekozen tot Havenman van het Jaar 2018. Hij... Lees meer.
10 dec, 2018

Typegoedkeuring voor Kooimans schroefasafdichting

Scheepswerf Gebr. Kooiman heeft typegoedkeuring verkregen voor de Kooiman Schroefasafdichting. Het bedrijf uit Zwijndrecht levert deze zelf ontwikkelde Stern Tube Aft Seal al... Lees meer.
10 dec, 2018

“Tarieven, omzet en winst omhoog dankzij laagwater”

Het lage waterpeil en het grote gebrek aan laadcapaciteit daardoor zorgden in het derde kwartaal voor een “spectaculaire stijging van de tarieven met... Lees meer.
09 dec, 2018

Werk aan vaargeul Bazel bijna klaar

Sinds juli werken de Zwitserse Rijnhavens aan verdieping van de vaargeul in Bazel. De werkzaamheden liggen op koers, zo laat het havenbedrijf weten.... Lees meer.
09 dec, 2018

CoVadem trekt geld aan voor groei

CoVadem krijgt een externe investering die kan oplopen tot 1,5 miljoen euro. Daarmee gaat het de komende twee jaar het aantal schepen uitbreiden... Lees meer.
07 dec, 2018

Shareship wint prijsvraag Topsector Logistiek

Shareship, een "platform voor optimalisatie van binnenvaarttransport", heeft de prijsvraag gewonnen voor ‘Opschaling van Cross Chain Control Centers (4C) initiatieven’ van de Topsector... Lees meer.
07 dec, 2018

Antwerpen werkt aan energieneutrale sluizen

De overgang naar een circulaire en koolstofarme economie is een van de prioriteiten van het Havenbedrijf Antwerpen. In dat kader werd begin december... Lees meer.
07 dec, 2018

HISWA fuseert met RECRON

HISWA Vereniging, de ondernemersorganisatie voor jachtbouw en watersport, en RECRON, de brancheorganisatie voor recreatieondernemers, fuseren op 1 januari 2020. Tijdens de algemene Ledenvergaderingen... Lees meer.
05 dec, 2018

Verkerk volgt Van Sluis op bij NML

Rob Verkerk wordt de nieuwe voorzitter van Stichting Nederland Maritiem Land (NML). Hij volgt op 1 januari 2019 Wim van Sluis op, voor wie... Lees meer.
05 dec, 2018

Weer vijf miljoen voor subsidie duurzame scheepsbouw

De Tweede Kamer heeft dinsdag 4 december met een ruime meerderheid een amendement aangenomen om voor volgend jaar 5 miljoen euro te reserveren... Lees meer.