Nieuws

20 feb, 2019

Studenten op werkbezoek bij De Waal en TMS

Hoe wordt een roer gemaakt? Wat kan een lasrobot allemaal en hoe ziet een kogellager er in werkelijkheid uit? Eerstejaars studenten hbo Werktuigbouwkunde... Lees meer.
20 feb, 2019

Schipper is best tevreden over vaarwegen

De kwaliteit van Nederlandse vaarwegen en de reistijd die de beroepsvaart nodig heeft, zijn schippers positief. De bediening van bruggen en sluizen door... Lees meer.
20 feb, 2019

Arbowet gaat verder dan gedacht

De Arbowet geldt primair voor bedrijven met werknemers. Zelfstandige schippers(echtparen) die zonder personeel varen, lijken er in eerste instantie niets mee te maken... Lees meer.
19 feb, 2019

16 maart: Dag van de Binnenvaart

Op zaterdag 16 maart vindt voor het eerst de Dag van Binnenvaart plaats. Op diverse locaties in Nederland worden deze dag tussen 10.00 en 15.00 uur leuke en interessante... Lees meer.
19 feb, 2019

Meten aan de pijp schiet tekort

‘Meten aan de pijp’ is niet geschikt om te weten of scheepsmotoren voldoen aan emissienormen. De methode geeft wel een goed inzicht in... Lees meer.
18 feb, 2019

Antwerpse rampenoefening met Scylla-schip in hoofdrol

Het Albertdok aan de Oosterweelsteenweg in Antwerpen was 15 februari het decor  van een grote rampenoefening. Met het ms Joy van rederij Scylla... Lees meer.
18 feb, 2019

Containers bundelen in corridor Amsterdam-Utrecht-Rotterdam

TMA Logistics, CTU en Vero Container Logistics hebben de North West Central Corridor opgericht. Ze bundelen voortaan containers op de corridor Amsterdam-Utrecht-Rotterdam om... Lees meer.
18 feb, 2019

Lezing over Groningse scheepvaart

Op woensdagavond 6 maart organiseren Vereniging De Binnenvaart, World Ship Society afdeling Noord en Stichting De Blauwe Zwaan een ledenavond die ook voor... Lees meer.
18 feb, 2019

Afscheid van architect BLN-Schuttevaer

Door ziekte was het afscheid van Roland Kortenhorst als voorzitter van Koninklijke BLN-Schuttevaer noodgedwongen uitgesteld. Op 5 september vorig jaar was zijn termijn... Lees meer.
14 feb, 2019

Europees verbod voor Nederlandse pulsvisserij

“Leugens en emoties hebben het vandaag gewonnen van de wetenschap. De nek van de pulsvisserij werd aan het eind van de avond in... Lees meer.
14 feb, 2019

Containers zorgen voor kleine plus overslag Rotterdam

Met 469,0 miljoen ton is het totale overslagvolume van de Rotterdamse haven in 2018 een klein beetje hoger geëindigd dan in recordjaar 2017,... Lees meer.
14 feb, 2019

Veel aandacht voor scheepvaart op nieuw festival Hoogeveen

Historische Happening Hoogeveen is een nieuw evenement dat half juli in Hoogeveen wordt gehouden. Op dit H3-festival neemt de scheepvaart een belangrijke rol... Lees meer.