Binnenvaartagenda [VOORTOUW]

Vorig jaar heeft BVB samen met de andere binnenvaartorganisaties uit het Binnenvaarthuis de Binnenvaartagenda voor het eerst in eigen beheer uitgebracht. Dit jaar is dit weer het geval, alleen is de coördinatie en uitvoer volledig bij Studio DOD neergelegd. Zij hebben de advertenties verzorgd, de opmaak en het drukwerk. De binnenvaartorganisaties hebben de inhoudelijke binnenvaartinformatie aangeleverd. Begin november zal de agenda geleverd worden. Sponsoren van het BVB ontvangen ieder jaar een exemplaar.
Het BVB staat dit jaar niet op Europort in Ahoy. Normaliter hadden we hem dan daar verspreid. Nu zullen we de agenda’s per post toesturen aan onze sponsoren.

Filmopnames binnenvaart
Het BVB is enige tijd geleden benaderd door een productiebedrijf dat op zoek was naar een binnenvaartgezin dat mee zou willen werken aan filmopnames. De film is bestemd voor Nederlandse kinderen tussen de 10 en 14 jaar die in het buitenland wonen. In de film worden diverse facetten van Nederland getoond, zo ook de binnenvaart. Ze willen graag het gezinsleven aan boord een dag volgen. Maar ook laten zien hoe belangrijk de binnenvaart is voor de Nederlandse economie.
We waren dus op zoek naar een binnenvaartgezin dat mee wilde werken. De familie Verburg van het ms Aqua-Myra heeft hier positief op gereageerd. Inmiddels zijn de opnames gemaakt en is het een erg leuke promotiefilm geworden. Hiermee raken Nederlandse kinderen in het buitenland bekend met de binnenvaart en het belang ervan.

Ondernemer gezocht
Het radioprogramma De Stem van West wil een item maken over het Amsterdam-Rijnkanaal. Voor dit item zijn ze op zoek naar binnenvaartschippers die varen op het kanaal en met wie ze mee kunnen varen en een interview kunnen afnemen over hun leven als schipper, varen op het kanaal en de soorten vracht die zij vervoeren. Het gaat om geluidsopnames, er wordt geen beeldmateriaal opgenomen.

Mocht iemand mee willen werken, neem dan even contact op met Evelien Breeman, telefoon 0624 99 70 69.

GEEF JE MENING

Wilt u liever reageren zonder registreren?
- Voer uw commentaar in
- Vul uw naam en e-mailadres in
- Vink "Ik reageer liever als gast" aan
- Druk op de pijl om de reactie te plaatsen.