Mark & Diederik

Hoe kijkt de partij 50+ aan tegen de toekomst van de binnenvaart? De meeste partijen willen stappen naar de toekomst zetten, maar 50+ wil NU een goed pensioen. Ik kreeg de indruk dat die 50 wat aan de jonge kant is geschat, gezien de leeftijd van de partijleden. Wel leuk was de opmerking van lijsttrekker Henk Krol dat sinds de Partij voor de Dieren in de Kamer zit, alle partijen meer rekening houden met dieren. Hij hoopt iets soortgelijks te bewerkstelligen met de 50 plussers. Als vegetariërs op de PvdD stemmen, hoe noem je dan iemand die op 50+ stemt? Voor de binnenvaart is het naar verluidt goed dat de SGP anderhalf keer zo groot is geworden (dat doet de VVD Cees van der Staaij niet na). Of dit ook voor de vrouwen in de binnenvaart goed is, weet ik niet. Die houding van de SGP jegens vrouwen is een detail, volgens een SGP-vrouw, gisteravond bij het eveneens bescheiden feestje.
Ik denk dat we met Mark Rutte een representatieve premier houden, mits hij bij internationale ontmoetingen Gordon thuis laat. Hoe de toekomst er met Mark Rutte aan het roer uitziet voor de binnenvaart is lastig in te schatten. In 2006 kwam hij met zijn 9 punten-plan ‘De toekomst is Nu’. Ik vind dat verwarrend. Eén van de weinige dingen die we weten van de toekomst is dat het niet nu is. Leugentje om bestwil.
Als we heus een regering krijgen met voor de helft PvdA-ministers, wordt het een beetje Russische Roulette wie Infrastructuur & Milieu gaat doen. Blijft dat ministerie bij de VVD, dan zou Melanie weleens haar karwei af willen maken. Dat is geruststellend in de vorm van ‘je weet wat je hebt, maar je weet niet wat je krijgt’. De twee winnaars van de verkiezingen zijn getalsmatig gezien de zetelverdeling tot elkaar veroordeeld maar moeten zich toch tegenover de miljoenen die op ze hebben gestemd, blijven onderscheiden. Misschien kunnen ze voor een voorspoedige formatie in de leer bij de Bouwcommissie voor Transitie in de Binnenvaart, die in stilte traint op het over de schaduw heen springen (ze hebben bij De Stemming van Freek de Jonge gezien hoe dat moet). Komen Mark & Diederik er meteen achter wat de ware betekenis is van ‘een lange adem’ (of onthaasten?) dus ligt het voor de hand dat ook als er een PvdA-minister van I&M komt, Melanie volop gelegenheid krijgt om haar karwei af te maken. Al mag ze als demissionair bewindsvrouw natuurlijk niet haar handen branden aan controversiële onderwerpen. Maar misschien is het juist wel goed voor de binnenvaart als die Blankenburgtunnel wat langer op zich laat wachten.

Michel Gonlag
GEEF JE MENING

Wilt u liever reageren zonder registreren?
- Voer uw commentaar in
- Vul uw naam en e-mailadres in
- Vink "Ik reageer liever als gast" aan
- Druk op de pijl om de reactie te plaatsen.