Nieuw in de vaart

Nieuwe schepen. Hun eigenaren, de mensen en innovaties aan boord en de bouwers.

Twee nieuwe kunststof waterbussen voor Aqualiner

Aqualiner, de exploitant van DeWaterbus in Antwerpen, heeft twee nieuwe schepen toegevoegd aan de vloot: de Aqua Jade en de Aqua Emerald. Op... Lees meer.

Dubbelwandig kanaalschip Hayley voor familie Kremer

Bert Kremer uit Almelo komt uit een echte schippersfamilie en begon op 17-jarige leeftijd zijn maritieme leven bij Damco. Hoewel zijn ouders altijd... Lees meer.

Onafhankelijk dankzij mts Independent

De scheepsnaam van de Independent is niet lichtzinnig gekozen. De naam van de nieuwe binnenvaarttanker drukt een belangrijke waarde uit voor Frank en... Lees meer.

Dettmer 130: een echte ECO-NOMY van Gebr. De Jonge

Het type ECO-NOMY van Gebr. De Jonge uit Kladovo heeft al heel wat lookalikes. Zowel het model als de functionaliteit maken het populair.... Lees meer.

Mts Dortsman maakt van Dordt Madurodam

Dolderman-productie leidt tot spitsuur aan de kade. Parkeren is daarbij een puzzel. Het tij tilt de Dortsman op een podium en als we... Lees meer.

Spyder: de Porsche onder de chemicaliëntankers

De Porsche 918 Spyder, een tweezits sportwagen, werd van 2013 tot 2015 geproduceerd in een oplage van 918 exemplaren. De 4.6 liter V-8... Lees meer.

Roma: enkelwandige tanker wordt beunschip

Op 27 november is de Roma opgeleverd door scheepswerf Peter Tinnemans uit Maasbracht. Die speelde het binnen drie maanden klaar een enkel­wandige tanker... Lees meer.

Sunrise Sol excelleert in ondiep water

GS Yard ontwikkelde ooit het Sunrise-concept voor de tankvaart. Het idee was optimalisatie van de verhouding snelheid-verbruik-laadvermogen. Inmiddels wordt dit concept ook toegepast voor... Lees meer.

DC Orisant: veelzijdig en altijd inzetbaar

De DC Orisant is een veelzijdig schip. Dat was van begin af aan een belangrijk uitgangspunt voor Reimerswaal Dredging, samen met Group De... Lees meer.

Scot Carrier: groot in de kleine ruimte

De Bodewes Trader 4800 is groot in de kleine ruimte. Tot op de laatste centimeter wordt de ruimte binnen het 90 meter lange... Lees meer.

Mts Florian separeert voor hergebruik

Dinsdag 30 oktober, na een slingerproef, vertrok mts Florian met de Vlaamse Leeuw in top naar Antwerpen om in de slops-business te functioneren.... Lees meer.

Büchtings vierde Sunrisetanker is jubileumschip

Hij was in 2012 de eerste die een tanker van het gloednieuwe scheepstype Sunrise bestelde bij GS Yard – toen nog Groningen Shipyard... Lees meer.