Nieuw in de vaart

Nieuwe schepen. Hun eigenaren, de mensen en innovaties aan boord en de bouwers.

Familie Kleine met de Rehoboth van klipperaak naar modern binnenvaartschip

In 1911 liet Jan Kleine uit Hoogeveen een 146 ton metende ijzeren klipperaak (26,6 x 4,98 mtr), compleet met helmhout, gaffeltuig en twee... Lees meer.

Sunrise-drogeladingschip Enterprise toonbeeld van modal shift

Er wordt heel veel gepraat over modal shift, maar uitvoering in de praktijk blijkt vaak weerbarstig. Dat concrete en succesvolle modal shift zeker... Lees meer.

Mcs Pythagore: un bateau extraordinaire (NL)

Uiterlijk is de Pythagore een standaard containerschip en heeft de Thalassini als look-a-like. Innerlijk echter heeft ze een constructie die het in combinatie... Lees meer.

Mcs Pythagore: un bateau extraordinaire (Fr)

Extérieurement, le Pythagore est un porte-conteneurs standard qui a l’apparence du Thalassini, mais, à l’intérieur, il est doté d’une construction qui, combinée à... Lees meer.

De VistaStar straalt één en al vakantie uit

De 135 meter lange VistaStar is bij Den Breejen Shipyard gebouwd. De opdrachtgever is PCE uit Hamburg. Deze riviercruiser is langjarig gecharterd door... Lees meer.

OhSoStill maakt naam waar

Op dinsdag 17 juli werd de fluisterboot OhSoStill opgeleverd door Tinn-Silver uit Maasbracht. De doop werd op Griekse wijze uitgevoerd door Gerry Polak.... Lees meer.

Arklow Villa is slotstuk van serie van tien

Met de oplevering van de Arklow Villa rondde scheepswerf Royal Bodewes een serie van tien bulkcarriers af die het bouwde voor de Rotterdamse... Lees meer.

Multraship breidt vloot verder uit

Zaterdag 7 juli heeft Multraship de nieuwe Multratug 31 gedoopt in Terneuzen. Met 83 ton trekkracht behoort het vaartuig tot de sterkste boten... Lees meer.

Mts Improval: een klásse Moneymaker

Zomer en langszij de Schipperskade en het Dok Restaurant is al een feestje… Wanneer het ook een podium is om mts Improval van... Lees meer.

Nieuwe LPG-tanker voor Chemgas: Alize

Op 28 juni is in Rotterdam de nieuwste LPG-tanker van Chemgas Shipping gedoopt: Alize. De champagne werd door Ulrike Mehrle tegen de boeg... Lees meer.

Een bloeiende toekomst met Sunrisetanker Lobelia

De Lobelia is de naam van een uit circa 200 soorten bestaand geslacht van kruidachtige planten uit de klokjesfamilie. De Lobelia heeft kleurige... Lees meer.

Derde nieuwe veer voor Limburgse Maas

Scheepswerf en Handels­maatschappij Tinnemans BV heeft de derde nieuwe veerpont voor de Limburgse Maas opgeleverd. Dit veer gaat dienst doen­ op het traject... Lees meer.
Pagina 1 van 7612345...Oudste »