De Kronieken van Kapitein Kolk

De flamboyante  Kapitein Kolk blijft glashard beweren dat hij is geboren in 1824. ‘Het Orakel van Beurthinge’, globetrotter en schuinsmarcheerder, rebelleert al zijn hele leven tegen alle instituties. Vergezeld door zijn vier muzikale zonen trekt hij komende zomer door Drenthe om te oreren in onvervalst schipperslatijn.

Met zijn trouwe schip de Methusalem vaart Kapitein Kolk in juli en augustus over Drentse wateren om elke dag ergens anders af te meren. Aan boord vertelt hij elke landrot die het maar horen wil over zijn woelige wedervaren.

 

Ladderzatte scheepsjagers

Zoals immer is het pompen of verzuipen voor deze globetrotter (Erik Harteveld) en zijn nietsnutten van zonen (Bert Hadders en de Nozems) die het “nooit verder schopten dan wat gepingel op hun gitaren”.

Gasselternijveen in Drenthe was eind negentiende eeuw de vierde zeehaven van Nederland, Kapitein Kolk weet het nog precies. Ladderzatte scheepsjagers, Kolk heeft ze nog hoogstpersoonlijk gekielhaald. En nu doet hij niets liever dan zijn maritieme memoires en plein public spuien. Is het mysterieuze mirakel werkelijk de mannelijke muze van de groten der aarde of slechts een oeverloze ouwehoer?

 

Locaties

Kapitein Kolk ontvangt zijn toehoorders deze zomer in het ruim van de Methusalem. Op initiatief van Iemandsland en de Provincie Drenthe vinden er ruim twintig voorstellingen plaats. Na de try-outs en première, begin juli bij de koppelsluis in Emmen, vaart het schip richting Meppel, waarbij de voorstelling onderweg wordt gespeeld in onder meer Oranjedorp, Erica, Nieuw-Amsterdam, Coevorden, Oosterhesselen, Noordseschut en Echten.

Na een show tijdens Donderdag Meppeldag, vertrekt de Methusalem richting Assen om onderweg aan te meren in onder meer Diever, Smilde en Bovensmilde. Na een viertal voorstellingen in de Drentse hoofdstad eindigt de maritieme tour op 3 augustus bij Vriezerbrug in Tynaarlo.

Exacte informatie over speeldata en tijden is te vinden op www.kapiteinkolk.nl. Via de site zijn ook de kaarten te bestellen. Die kosten 15 euro. Het aantal plaatsen per voorstelling is beperkt en vol is vol.

 
GEEF JE MENING

Wilt u liever reageren zonder registreren?
- Voer uw commentaar in
- Vul uw naam en e-mailadres in
- Vink "Ik reageer liever als gast" aan
- Druk op de pijl om de reactie te plaatsen.