INEOS en Imperial bestellen vier butaangastankers

Chemiebedrijf INEOS en Imperial Logistics hebben vier butaangastankers besteld bij Nederlandse werven. De VEKA Group in Werkendam bouwt twee schepen van 110 bij 17,50 meter en TeamCo Shipyard in Heusden bouwt er twee van 110 bij 15 meter.

“We zijn blij met de VEKA Group en TeamCo Shipyard twee professionele en ervaren Nederlandse werven als partner voor de bouw van onze gespecialiseerde schepen te hebben gevonden“, zegt Hugh Carmichael, director van INEOS Trading & Shipping.

“De expertise en de technische knowhow van beide bedrijven zullen ons helpen het gezamenlijk project voor deze megabarges succesvol uit te voeren,” vult Steffen Bauer aan. Hij is bij Imperial Logistics Chief Operating Officer van de Business Unit Shipping.

 

Butaangas

Het gaat om tankers die specifiek gebouwd zijn voor onder druk vloeibaar gemaakte butaangas. De  15 meter brede schepen kunnen straks in zes tanks 4.800 kuub of 2.670 tonnen butaan vervoeren. De 17,50 meter brede tankers krijgen ook zes tanks, maar kunnen bijna 6.000 kuub of 3.250 ton meenemen.

De schepen komen tussen de herfst van 2019 en het voorjaar van 2020 in de vaart. Ze zullen worden ingezet voor de aanvoer van butaangas naar de INEOS-raffinaderij in Keulen. Het gas komt van Oiltanking Antwerp Gas Terminal (OTAGT) in Antwerpen, waar gebouwd wordt aan Europa’s grootste butaangasopslag.

Foto: De INEOS-raffinaderij in Keulen. (foto INEOS)
GEEF JE MENING

Wilt u liever reageren zonder registreren?
- Voer uw commentaar in
- Vul uw naam en e-mailadres in
- Vink "Ik reageer liever als gast" aan
- Druk op de pijl om de reactie te plaatsen.