Rubrieken

Eer

Als inwoner van Rotterdam moet je op je tellen passen als je iets positiefs over Ajax schrijft. Maar ja, met een Rotterdamse club... Lees meer.

Palen in het water en palen aan dek

Maersk staat vooral bekend als 's werelds grootste containerrederij, maar heeft meer pijlen op de boog. Men opereert ook met een grote tankervloot.... Lees meer.

Presentaties en gastlessen over binnenvaart

Het Bureau Voorlichting Binnenvaart wordt vaak gevraagd voor presentaties bij bedrijven en voor gastlessen op scholen. Vorige week werd een beroep op ons... Lees meer.

‘Greed is good’

Hebzucht is goed, aldus Gordon Gekko, het personage dat Michael Douglas speelde in de film Wall Street uit 1987. Nou, we weten waar... Lees meer.

Onderdeel van het spel

Of ik een paar uurtjes beschikbaar had om een ondernemingsraad bij te staan? Ja, natuurlijk, leuk! Tijdens een eerste gesprek zit ik aan... Lees meer.

Van nood tot deugd

Na de zomermaanden heeft iedereen het werkritme langzamerhand weer herpakt. De afgelopen zomer heeft veelal in het teken gestaan van de opnieuw oplaaiende... Lees meer.

Grote stappen bij Nextlogic

Woensdag 19 september werd weer een Binnenvaartcafé gehouden, georganiseerd door het BVB in samenwerking met Havenbedrijf Rotterdam. De bijeenkomst behandelt altijd actuele onderwerpen... Lees meer.

Waterstof

Weet je nog dat we ademloos toekeken hoe de eerste voornamelijk door aardgas aangedreven tanker in de vaart kwam? Het was dapper en... Lees meer.

Werkbezoeken tijdens de zomer

Het zomerreces wordt veelvuldig benut door Kamerleden voor een werkbezoek aan de binnenvaart. Op uitnodiging van het BVB hebben onlangs weer drie gasten... Lees meer.

Krokodil

Binnenvaart­ambassadeur Arie Verberks advies van 2010 was niet echt zijn levenswerk, maar voor de binnen­vaart van toen een handleiding voor een betere toekomst.... Lees meer.

Duurzame binnenvaart aan de Westerkade

Tijdens de Wereldhavendagen kunt u aan de Westerkade in Rotterdam kennis maken met de moderne en duurzame binnenvaart. Het Bureau Voorlichting Binnenvaart en... Lees meer.

Witte beer en witsnuitdolfijn

Schepen van Samskip, de in 1990 in IJsland opgerichte rederij, zijn een bekende verschijning in Rotterdam. Ze stuwadoren bij RST in de Beatrixhaven,... Lees meer.