Rubrieken

Biobrandstoffen

Sinds gisteren zitten 20.000 vertegen­woordigers van 200 landen 30 kilometer van Auschwitz in de Poolse mijnwerkersstad Katowice te brainstormen over het klimaat. Een... Lees meer.

Koopgoot aan de Maas

Met een inhoudsmaat van 155.889 Bruto Ton is de Independence of the Seas het grootste cruiseschip dat in 2018 aan de Wilhelmi- n­akade... Lees meer.

Oriënteerders ontdekken binnenvaart op open dagen

Voor de open dagen voor de nautische opleidingen leveren we materiaal of we gaan er, als dat mogelijk en wenselijk is, zelf heen.... Lees meer.

Binnenvaart in de kijker bij beroepenoriëntatie

Het najaar zit vol met evenementen. Het BVB probeert zoveel mogelijk te voldoen aan verzoeken die we binnen krijgen om de binnenvaart ergens... Lees meer.

Te kort door de bocht

Bij ‘historisch besef’ denk je al snel aan alle ellende die is veroorzaakt door die man met dat gekke snorretje en over honderd... Lees meer.

Droomland

Ik sta op de brug van een containerschip. We varen stroomopwaarts; het landschap glijdt voorbij en is Hollands groen, afgewisseld met kleine dorpjes.... Lees meer.

Eindejaarsschoonmaak

Wie heeft er niet van gehoord: de grote voorjaarsschoonmaak. Alles moet thuis van de kant want schoon is niet schoon genoeg. Alle hoekjes... Lees meer.

Truman show

Directeur-generaal van Rijkswater­staat Michèle Blom en ProRail-directeur Pier Eringa vertelden in De Volkskrant over het infrastructuurbeleid. Je moet de mobiliteit en het vrachtverkeer... Lees meer.

Vakbeurs Transport & Logistics

Op 6, 7 en 8 november ontmoeten verlader en logistiek dienstverlener elkaar tijdens Transport & Logistics in Rotterdam Ahoy. Transport & Logistics is... Lees meer.

Waldhof-moment

Decennialang gold een jaar met laag water als een goed jaar in de scheepvaart op de Rijn. Het is mis­schien in dit verband... Lees meer.

Binnenvaart in de kijker tijdens Regionale Techniekspelen

Om beter in te spelen op de behoefte aan technisch geschoold personeel hebben de middelbare scholen in de regio Gorinchem-Vijfherenlanden-Alblasserwaard-Drechtsteden de koppen bij... Lees meer.

Goede planning loont

Nog genietende van heerlijke nazomerdagen en de mooie herfstkleuren in de natuur, word je door de winkels al gedwongen om na te denken... Lees meer.