Rubrieken

Verbinding in Noord-Holland

De bijeenkomst ‘De Kracht van Verbinden’ op 12 februari organiseerde het BVB samen met Noord West Connect, Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord, afdeling Noord-Holland van... Lees meer.

Less is more

Naar mijn idee is het verstandig eens te reflecteren of onze markt, de binnenvaart, veel baat kan hebben wij het uitbouwen van de... Lees meer.

Economie

27 jaar geleden verwees de gemeenteraad van Rotterdam het plan voor de bochtafsnijding in de Schie bij Overschie naar de bureaulade omdat het... Lees meer.

Zwaar werk

Aan een tafeltje verderop zie ik een oude bekende… Althans dat denk ik. Hij zit aan de lunch met een andere man en... Lees meer.

Een componist met chemicaliën

GEFO, Gesellschaft für Oeltransporte, heeft een omvangrijke tankervloot en is een bekende verschijning in de Rotterdamse haven. Hun Rijnvaartvloot omvat meer dan honderd... Lees meer.

Op afspraak naar de SAB

Om alles in goede banen te leiden, bestaat een groot deel van ons leven uit het plannen van allerlei zaken: wanneer moet ik... Lees meer.

M

Je zou denken dat de wereld overal hetzelfde is, omdat in Moskou, Mumbai en Mombassa dezelfde gele M op de hamburgertenten staat als... Lees meer.

Lancering IWT Platform

Maandag 21 januari was het BVB aanwezig bij de lancering van het IWT Platform in Brussel. IWT staat voor Inland Waterways Transport. Binnen... Lees meer.

Derde land

Als het een beetje tegenzit, is het Verenigd Koninkrijk vanaf 30 maart een derde land. Het is (nog) geen derdewereldland, maar het is... Lees meer.

Een milieuvriendelijke binnenvaart

Dit nieuwe jaar wil de SAB graag beginnen met je alle goeds toe te wensen voor dit jaar. Zo sta je nog met... Lees meer.

Binnenvaart centraal in gastcollege

Op dinsdag 8 januari heeft Kees Modderman van het BVB op de Hogeschool Rotterdam een gastcollege ‘Vervoer over water’ verzorgd. Dit was voor... Lees meer.

Maakbaar

Is de wereld maakbaar of niet? Teleurstellend voor de extremisten onder ons ligt de waarheid ergens in het midden, zoals meestal. Ja, we... Lees meer.